Zbivanja u GO SP Zvornik

34

 

Tomić: Već su neki prešli u SPS

U Banjaluci je nedavno osnovana Socijalistička partija Srpske (SPS). Novu partiju socijalista osnovali su bivši poslanici Socijalističke partije Maksim Skoko, Goran Selak, Andrea Dorić, i Savo Vulić iz Bratunca.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske je Goran Selak, njegov zamjenik Maksim
Skoko, a generalni sekretar Andrea Dorić. Socijalistička partija predstavila je svoj
logo i najavila učešće na lokalnim izborima.

U redove nove partije je, među prvima, prešao Predrag Tomić iz Zvornika koji je najavio da će vođeni njegovim primjerom to učiniti još neki članovi gradskog odbora SP Zvornik.

- Tačno je da sam prešao u SPS i sudeći po obavljenim razgovorima sa nekim stranačkim kolegama dosta njih će mi se pridrižiti iz GO SP Zvornik. Zbog ove situacije oko korona virusa nisu dozvoljeni skupovi pa se nemožemo sastati zbog osnivanja gradskih odbora SPS u opštinama i gradovima RS, ali ćemo to uraditi iduće sedmice telefonskim putem, kaže Tomić

On nam je naveo više imena članova zvorničke SP koji su prešli u redove nove partije ili o tome razmišljaju Napomenuo je da to neće uraditi narodni poslanik Jakov Galić, ali sudeći po ostalim imenima, radi se o dugogodišnjim i uglednim članovima ove partije.

Telefonom smo kontaktirali jednog od onih za koje Tomić tvrdi da su prešli u SPS, ali nam je on rekao da se još “lomi”, ali da o tome razmišlja. Možda i zato jer je zahvaljujući SP na funkcionerskom mjestu, a pitanje je da li bi ih on i drugi koji napuste SP, zadržali ili bi bili smjenjeni.

35

Poslanik SP u NSRS Jakov Galić se iznenadio kada je čuo da su neki članovi iz te partije prešli u novoosnovanu SPS. Tvrdi da to nije tačno i da ta partija i ne postoji , uvjeren da GO SP Zvornik niko neće napustiti.

- Otišli su neki poslanici i neki beznačajni likovi na nivou RS radi ličih interesa.
U Zvorniku siguran sam neće biti podjela i prelazaka, jaka smo i stabilna partija , kategoričan je Galić, a sa njim se slaže i bivši predsjednik zvorničkih socijalista Budimir Aćimović.

Šta se dešava u GO SP Zvornik i ko je u pravu, pokazaće naredni dani. Prije nekoliko dana u Zvorniku je, kratko boravio i predsjednik stranke Petar Đokić sigurno ne bez razloga, tako da ćemo pratiti dalja zbivanja u novoj i “staroj” partiji.

36

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
958423761Unesite mišem ovo: 4389