Vuk Vukadinović - Zvorničanin u Kini

33

 

Ostao da Kineze uči engleski jezik

Naš sugrađanin Mile Vukadinović poznat po nadimku Profa ima tri sina, a najstariji Vuk je u Kini. Završio je fakultet za engleski i kineski jezik. Prije četiri mjeseca ovaj dvadesetčetvorogodišnjak se uputio u daleku Kinu da taj jezik usavrši, a neke građane ove mnogoljudne zemlje nauči engleski jezik. Ni slutio nije da će se naći u centru svih zbivanja vezanih za izbijanje korona virusa, jer je grad u koji je otišao, u blizini Vuhana, odakle je krenula pandemija.

- Otišao je tamo da usavrši jezike i mada se mogao vratiti kući kada je sve počelo nije htio, ostao je tamo i preživio sve što se dešavalo u Kini unazad mjesec i po dana. Ima tamo još jednog dobrog druga, iz RS, koji je sa njim otišao u Kinu i takođe ostao, dijeleći sudbinu sa kineskim poznanicima i oni su im zato istinski zahvalni i oduševljeni su tim njihovim postupkom, priča Vukov otac, Mile Vukadinović.

7

Vjerovatno je hrabrost nasljedio od oca, jednog od istaknutih pripadnika legendarnih “Vukova” po kojima je i dobio ime. Sa porodicom u Zvorniku je u svakodnevnom kontaku preko interneta, a ispričao im je neke neobične situacije vezane za ponašanje vlasti i građana za vrijeme korona virusa.

- Svim građanima su nekim aparatima nalik na pištolje mjerili temperaturu tijela, a dronovima su snimali ko ne nosi maske i odmah intervenisali. Hrane je bilo dovoljno, a ono što ga je najviše zadivilo je odluka Kineskih vlasti da svaki građanin da 100 evra državi kako bi se što prije oporavila od ove situacije, priča Vukadinović.

Vuk će i dalje,još neko vrijeme, ostati u Kini, a s obzirom da je tamo najgore prošlo, on se sad brine za svoje roditelje i braću, kao i ostale u svom gradu, dajući im savjete kako da sve lakše prevaziđu, uz napomenu da je najvažnije biti disciplinovan i slušati službena uputstva.

Nema gde nas nema, dodali bi na kraju ove priče o našem mladom sugrađaninu koji je ostao uz svoje nove prijatelje u najtežim vremenima.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
795683142Unesite mišem ovo: 1363