Vrijedne i vješte ruke Milene Knežević

100

 

Milenu Knežević upoznali smo u jednoj prodavnici pletiva i jedva smo je nagovorili da nam pokaže šta sve od vunice radi i stvara, jer je ona jedna skromna žena nenavikla na publicitet.

Milena veze, hekla, plete i kako nam je rekla samouka je, mada je njena majka plela, ali je ona sama učila, istraživala. Od kako je je u penziji više vremena posvećuje ručnom radu jer je to opušta, a njene vješte i vrijedne ruke stvaraju unikatne modele koje, uglavnom, radi za svoju kćerku I njene drugarice, kao I unučad.

- Sama sam naučila da pletem heklam ,pletem haljinice za djevojčice, džempere, trakice, kapice, rukavice, šalove,prekrivače ma sve što vidim to mogu od vunice I konca da uradim, i većinu toga poklanjam priča ova naša sugrađanka.
 

fsds

Njene kape bi poželjelo svako dijete jer su preljepe, ukrašene cvjetićima, vezom i drugim detaljima, kao I prekrasne haljinice raznih boja. Od vunice pravi i igračke.Neke od njih je uradila za unuke svog sina koji živi u Americi, u Teksasu, ali zbog pandemije nije mogla da ih prošle godine posjeti i obraduje njenim rukotvrinama rađenim sa puno ljubavi prema unucima.

- Sin je već deset godina u Americi, bila sam tamo kod njega ranije u posjeti i mada je lijepo, prostrano I bogato, ne bih mogla tamo da živim i zbog prostranstva kao i klime koja mi ne odgovara kaže Milena.
 

dfsfds

Kćerka je u Novom Sadu, muž zbog posla u Trebinju, i ona vrijeme prekraćuje ručnim radom. Hvala MIleni što nam je pokazala neke svoje radove koje oduševe sve koji ih vide. Ne samo u Zvorniku već inače sve je manje žena koje se time bave, pa je utoliko više njihova vrijednost veća. A naročito kada su rađeni sa toliko mašte, ljubavi i predanosti jer Kneževićeva ni nezna drugačije.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
914238567Unesite mišem ovo: 5482