“Volim, dobro sam” među najljepšim kratkim pričama

555

 

Na našem portalu “zvono.media” imali ste mogućnost da, ovih dana, pročitate neke od najnovijih kratkih priča našeg višestruko talentovanog sugrađanina Momira Vasića. On sa podjednakim uspjehom piše i pjesme, aforizme, komponuje, slika, uostalom o njemu smo pisali, s razlogom, u više navrata, a i sada imamo novi povod.

Kako nas je Vasić obavjestio njegova kratka priča pod naslovom “Volim, dobro sam “uvrštena je u Zbornik najljepših kratkih priča 2020 godine izdavačke kuće “ALMA” iz Beograda.

- To je veliko priznanje, s obzirom na to pored kakvih afirmisanih, poznatih I priznatih književnih imena se našla moja priča. I godinu dana ranije takođe jedna moja priča je objavljena u knjizi te izdavačke kuće, kaže on.

Saznajemo i da je jedna Momina karikatura na temu korona virusa, u konkurenciji za karikaturu godine časopisa “Šipak” kao i jedan njegov aforizam, koji je već bio proglašen za aforizam mjeseca.

Nadamo se da će Vasić uskoro odlučiti da objavi knjigu svojih priča i pjesama, ili obje, a do tada evo kratke, nagrađene priče.

Volim, dobro sam

Kroz razmaknutu zavjesu, blagim zrakom, jutarnje sunce pomazi moje usnule oči. Progledah. Dobro je živ sam. Pogledah na jastuk do mene. Plavi pramen i bezbrižno lice dragog bića. Toplina sa oka spusti se na grudi. Volim, znači dobro sam.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
157439826Unesite mišem ovo: 1532