Valentina Bošković mlada karatistkinja

2

 

Iz Sutomora, iz Crne Gore, se upravo vratila mlada karatistkinja Valentina Bošković koja je tamo boravila sedam dana u kampu za najbolje karatiste iz više zemalja regiona. Ova dvanaestogodišnjakinja karate trenira više od šest godina. Kako nam je rekla tata je upisao na karate da bi naučila da se odbrani, i tako je sve počelo. Iza nje su mnogi turniri, takmičenja u borbama i katama, i brojne medalje osvojene na njima

3

Ova skromna, tiha djevojčica koja je završila šesti razred osnovne škole sa sve peticama u školskom dnevniku ne želi da se hvali svojim uspjesima, ali ipak saznajemo da je bila prva na mnogim regionalnim i među najboljima   na republičkim takmičenjima.

  • Treniram  karate u karate klubu “Drina” Zvornik, kod trenera Neđe Ikonića. Volim ovaj sport jer mi omogućava da putujem, upoznajem nove drugove i gradove, i naravno takmičim se. Za karate je kako kaže moj trener važna i brzina i snaga, treniraću dok god budem u prilici, priča Valentina.

 

Ima, kako nam je rekla, drugi plavi pojas, na redu je braon, pa ostali, jer je mlada, uporna, redovno trenira  tako da se očekuje da i dalje napreduje u ovom sportu koji joj je već sada dosta toga pružio, kao i ona njemu. Trenira tri puta sedmično,ali nađe vremena i za neke druge aktivnosti.

3

Valentina od nedavno nije jedina u svojoj porodici koja trenira karate, jer je i njen  brat Velibor počeo da trenira ovaj sport, a sestra mu je uzor.  

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
198625347Unesite mišem ovo: 6511