Uz rukotvorine vrijeme brže prolazi

11

Milivojevi čiraci

Milivoje Mitrović skoro sav svoj radni vijek proveo je u Zvorničkoj fabrici glinice. Nakon odlaska u penziju, 2012. godine, počeo je intenzivnije da se bavi svojim hobijem - izradom raznih kućnih potrepština od drveta kao i nekih drugih sitnica.

- Izradjujem drvene kašike za med, jer on ne treba da se jede metalnim kašikicama, pa čirake odnosno svjećnjake, vretena, avan za bijeli luk, igle. Dosta se traže i dobro prodaju kandila. Imam u podrumu malu radionicu, dobro mi dođe ova “zanimacija” da malo skratim vrijeme , priča Milivoje. Najčešće se može petkom vidjeti u gradu gdje izlaže i prodaje svoje rukotvorine, ali i ostalih dana kada “Ništa ne pada“.

- Volim da sam tu, malo gledam prolaznike, sa nekim popričam,ponešto i prodam, ne može sve što ponudim odmah da nađe kupca, u suprotnom bio bih kapitalista, ali ide, malo po malo.Zadovoljan sam ,dobro je, ispunim vrijeme, dosadno je biti stalno u stanu, u zatvorenom prostoru priča Mitrović čije “sitnice” itekako mogu zatrebati svakom domaćinstvu.

2222

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
513496278Unesite mišem ovo: 2395