Sve manje vjenčanja u selima

ww

U matičnoj kancelariji u Drinjači - ni jedan brak

Da naša sela sve više odumiru i postaju sela staraca pokazuju i neki podaci iz gradske uprave Zvornik. Broj sklopljenih brakova se polako smanjuje, naročito u seoskim sredinama, pa ima slučajeva da u pojedinim mjesnim kancelarijama u toku prošle godine nije održano ni jedno vjenčanje.

- Za sedam mjeseci ove godine, na području grada Zvornik, sklopljeno je 114 brakova, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 120. Blagi tend opadanja, mada je, poslednjih godina, to neki prosjek broja vjenčanja za taj period, ističe Mira Jović, šef prijemne i mjesnih kancelarija Zvornik.

q1

U mjesnoj kancelariji u Drinjači prošle godine nije zaključen ni jedan jedini brak. U prvoj polovini ove godine, osim u Drinjači, vjenčanja nije bilo ni u mjesnim kancelarijama u Petkovcima i Kamenici .U ovoj poslednjoj tek u ovom mjesecu, avgustu, obavljeno je jedno, kaže Jovićeva, napominjući da su se možda neki parovi iz sela vjenčali u gradu, a ne u mjesnim uredima.

Po njenim riječima i zvaničnim podacima, broj preminulih Zvorničana je i u toku ove godine, veći nego broj rođenih, tako da bilježi negativan priraštaj stanovništva.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
685142973Unesite mišem ovo: 9453