Suzana Tripković Damjanović: Džudo mi je samo dobro donio

11

Džudo je Suzana Tripković Damjanović počela da trenira 1996. godine na nagovor nastavnika fizičkog vaspitanja. I nije pogriješila jer je u tom sportu postigla vrhunske rezultate. Nekoliko godina bila je birana za sportistu Zvornika, deset godina uzastopno je bila među deset najuspješnijih.

-Trenirala sam odbojku, ali mi je nastavnik rekao da, s obzirom da sam malo grublji igrač, da probam neki borilački sport. Izabrala sam džudo i nisam se pokajala. Ovaj sport mi je donio mnogo radosti, putovanja, pobjeda, medalja. Za uspjehe na Balkanskim i prvenstvima BiH sam  nekoliko godina proglašavana za sportistu opštine, priča Suzana koja je i sada, ali kao trener, ostala i dalje vezana za džudo. Drago joj je što je ne samo sugrađani već i mnogi drugi pamte kao uspješnu sportistkinju, što joj se javljaju, cijene i poštuju njene rezultate i kao džudiskinje ali i trenera.

10

Trenira mlađe grupe djece među kojima je i njena kćerka Emilija, a i  sin Aleksa je krenuo njenim putem i već osvojio više medalja na takmičenjima u džudou.

Njen suprug se bavio karateom, ali ne profesionalno.

10

Ova, jedna od najuspješnijih sportistkinja Zvornika, završila je fakultet Fizičke kulture i radi kao profesor u Tehničko školskom centru Karakaj. Svoje znanje i iskustvo prenosi mlađim generacijama, i mada je džudo jedan od uspješnijih sportova u Zvorniku, proći će još dugo vremena dok se ne pojavi njena prava nasljednica.

 

1 Comments

Jela Delic (nije registrovan)

23 May 2022

Sve pohvale za Suzanu.Osim što je dobar sportista Suza je plemenita osoba,dobra majka ,omiljena u porodici i sve drugo što može da krasi jednu mladu osobu.Suzo ti si naša miljenica živela i hvala što si tako krasna♥️??

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
518723946Unesite mišem ovo: 6827