Stručna predavanja za poljoprivrednike

sds

U Zvorniku će u narednih mjesec dana biti održan ciklus stručnih predavanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje za poljoprivredne proizvođače sa područja Zvornika, objavio je gradonačelnik Zvornika na Fejsbuk stranici.

 – Cilj ovakvih predavanja je unapređenje postojećih znanja poljoprivrednih proizvođača u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, a kroz to i intenziviranje iste, te jačanje konkuretnosti i poboljšanja plasmana poljoprivrednih proizvoda. Sam događaj je jedinstvena prilika za dvosmjernu razmjenu znanja, iskustava i informacija iz oblasti agrara i predstavlja najefikasniji i najučinkovitiji model obuke za poljoprivredne proizvođače. Pozivam sve naše poljoprivednike da uzmu učešća u predavanjima i tako daju doprinos razvoju ove privredne grane, a samim time i utiču na razvoj našeg grada – stoji u objavi.

Prvo predavanje će se održati u četvrtak, 15.02.2024. godine, sa početkom u 13 časova u prostorijama Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Pilici, a planirane su teme – „Zaštita korova i njihovo suzbijanje kod kukuruza“, „Tehnologija gajenja soje“ i „Podizanje novog zasada voća“.

Drugo predavanje biće održano 22.02.2024. godine u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Roćeviću, a planirane su teme „Tehnologija gajenja soje“ i „Tehnologija gajenja kukuruza“.

Sedam dana kasnije, 29.02.2024. održaće se treće predavanje u prostorijama Osnovne škole „Petar Kočić“ u Tršiću, a poljoprivrednici će se detaljno upoznati sa tehnologijom gajenja soje i zaštitom strnih žita.

Domaćin četvrtog predavanja biće Oraovac, održaće se 07.03.2024. u prostorijama Osnovne škole „Desanka Maksimović“, planirane su teme „Proizvodnja silažnog kukuruza i priprema silaže“,odnosno „Ishrana goveda“.

Peto predavanje biće održano u Velikoj sali Skupštine Grada Zvornika 14.03.2024. godine od 13 časova, zainteresovani učesnici detaljno će biti upoznati sa registracijom i preregistracijom poljoprivrednih gazdinstava, obavezama prema APIF-u, Republičkom pravilniku o ostvarivanju prava na podsticaje i proizvodnji povrća u zaštićenom prostoru.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
285436197Unesite mišem ovo: 5517