Skidanje tablica, ratkapni, retrovizora

11

 

Jedan Zvorničanin koji sada živi u Austriji, a povremeno dolazi u rodni kraj, bio je neprijatno iznenađen kada je ugledao svoj automobil bez ratkapni.

Automobil je parkirao ispred kuće u blizini srednje škole, a ujutro kada se probudio imao je šta da vidi. Skinute sve četiri ratkapne. Kaže da nije ništa čuo, a radkapne sa luksuznog automobila su lopovi skinuli najvjerovatnije tokom noći, brzo i tiho jer im najvjerovatnije nije prvi put.

5

I neki drugi sugrađani su imali isto ili slično neprijatno iskustvo. Jedni su ostali bez registarskih tablica, drugima su skinuti ili slomljeni retrovizori, blatobrani, ili ključem ili nekim drugim oštrim predmetom izgrebana kola.

555

U gradu je ovih dana izljepljen letak u kome vlasnik automobila koji je ostao bez registarskih tablica, takođe iz inostranstva, nudi novčanu nagradu onome ko ih pronađe.

Očito u Zvorniku se kradu, ali i uništavaju motorna vozila  na razne načine. U Policijskoj upravi Zvornik su nam rekli da se to može da  tretira kao oštećenje tuđe stvari i da oni kojima se to desilo mogu “slučaj” da prijave policiji.

“Nekada se to lako otkrije jer ima video nadzor u gradu  i sankcioniše”,  kaže naš sagovornik iz policije. Ostalima ostaje da štetu plate iz svog džepa.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
148967325Unesite mišem ovo: 9378