Sjećanje na Milicu Sabljak

2

 

U julu mjesecu 2021. godine navršiće se deset godina od smrti Milice Sabljak, profesorice geografije, koja je ovaj predmet predavala generacijama učenika zvorničke srednje škole,.

Njeni đaci su je obožavali, a kolege voljele i poštovale, i mnogi se i danas, nakon decenije od njenog odlaska još uvijek profesorice Milice rado sjećaju, pamte njen osmjeh, eleganciju, dobrotu, blagost, strpljivost, lijepu riječ za svakoga.

10

U Zvornik je došla iz Šapca početkom pedesetih godina prošlog vijeka i ubrzo se udala za Dragu Sabljaka, koji je bio direktor škole, a u naš grad zbog posla, stigao iz Sarajeva. Njihova kćerka Svjetlana bila je jedna od najljepših Zvorničanki tog vremena, a sada sa porodicom živi u Kanadi.

11

Drago je kasnije bio direktor zvorničke robne kuće, i umro je nekoliko godina prije Milice koja je nakon njegove smrti živjela sama, a dane prekraćivala slikanjem, šetnjama pored Drine i druženjem sa koleginicama koje su je uvažavale i cijenile. Voljela je da čita, naročito poeziju, da putuje, ostala je vitalna i u poznim godinama života.

2323

Profesorice,vaši đaci, od kojih su neki kasnije postali i vaše kolege i prijatelji, nisu vas zaboravili, i još uvijek nam nedostajete . “Živite” u našim pričama, sjećanjima, uspomenama, znanju koje ste nam lako i zanimljivo prenosili i učili nas ne samo geografiji već i životu.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
354718296Unesite mišem ovo: 7683