"Razglednica" iz Banja Koviljače

10

 

Ako ste u dilemi gdje otići iz Zvornika na kratko, na koji sat ili dan, (ili duže), uživati u zelenilu, šetnji, dobroj hrani, velnes centru i ostalim blagodetima koje nudi, otiđite u Banja Koviljaču.

Dvadesetak kilometara od Zvornika, ta ljepotica nam je skoro na dohvatu ruke. Možete, ako nemate kola, autobusom ili “divljim” taksistima, za 160 dinara tamo stići I provesti dan u prijatnoj atmosferi, obići je turističkim vozom, ili vozeći kvadricikl koji se nude na iznajmljivanje - 200 dinara za pola sata.

fghf

Osim pacijenata specijalne bolnice za rehabilitaciju ima dosta i turista najviše iz Srbije, ali i inostranstva. Uz pomoć termomineralnog blata i sumporovite vode, ali i uz upotrebu savremenih terapijskih procedura, uspešno se liječe reumatična oboljenja, oboljenja koštano-zglobnog sistema, steriltet ali i drugi zdravstveni problemi.

“Neka gostiju što više, imaju šta i da vide i uživaju, samo da prođe ovo zlo od korone, pa da sve bude kao prije”, kaže nam radnica Turističke organizacije Loznice čiji objekat se nalazi na ulazu u park, a ujedno je i suvenirnica. U prolazu čujemo ruski i engleski jezik, a većina gostiju posjetu ili boravak ovoj Kraljevskoj banji kako je zovu iskoriste i za kupovinu suvenira čija ponuda je bogata. Na tezgama se nude med, sokovi, razna pića, ali i vuneni  džemperi I čarape kao da ste na Zlatiboru.
 

ghjg

Parkom dominira Kur salon, jedno reprezentativno zdanje koji je prije dvije godine renoviran i koji je poznat po balovima koji su se nekada u njemu održavali. Neki restorani poput onoga nazvan “Tri česme” je zatvoren, šteta jer je sa njega bio odličan pogled, kao I hrana koju je nudio. Tu je savremeni velnes centar, bazen, velika fontana, puno raznog cvijeća, drveća, zelenila, trim staza.
 

gjhg

Preko osamdeset vrsta drveća, prekrasni cvjetni aranžmani, prostrane travnate površine čine šetnju u ovom parku posebnom i nesvakidašnjom. Ambijentu doprinose i očuvane predratne vile Dalmacija i Hercegovina, kao i zdanje kupatila Kralja Petra i koje posetioce odvlače iz sadašnjosti u neki svet prošlosti, davno zaboravljen.

Zvorničani su uvijek rado ovdje dolazili i dolaze i uvijek se neko od njih, u šetnji parkom ili Banjom može sresti sam, u društvu porodice ili prijatelja.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
851964273Unesite mišem ovo: 4519