Radenko Rikić legenda zvorničke košarke

10

 

Uspješan i kao igrač i kao trener

Jedan od najuspješnijih i najpoznatijih zvorničkih košarkaša, ali i trenera je Radenko Rikić. Uz Nebojšu Stevanovića Koku sigurno će ostati zabilježen kao jedan od najboljih sportista ovog grada. Čak 16 sezona igrao je u KK “Drina” prije rata. Iako je ,kako kaže imao brojne ponude i pozive iz drugih većih klubova ostao je lojalan svom klubu i gradu.

- Počeo sam da igram početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, jedan od prvih trenera mi je bio poznati Vlado Đurović koji je kasnije trenirao beogradski “Patrizan”, zatim Asko Hadžiomerović,a najviše sam naučio o košarci od ,sada pokojnog,Luke Stančića koji je bio trener omladinske reprezentacije Jugoslavije, priča Rikić koji je košarku aktivno igrao do 1991. godine da bi kasnije postao trener “Drine”. Na tom mjestu proveo je pet godina, a kasnije je bio direktor kluba i istaknuti sportski radnik. Istovremeno bio je direktor preduzeća “Velepromet”.

11

I njegov sin Jasenko igrao je košarku za višegradsku “Vardu”i u Bijeljini, ali je zbog povrede Ahilove tetive morao prekinuti dalje bavljenje sporetom. Radenko je sada u penziji, a sport prati jedino na televiziji.

- Pratim sve osim “Drine” jer je moje veliko razočarenje to što već godinama nije “izbačen “ veliki igrač ,već su se podjelili i neshvatljivo je da u ovako malom gradu ima toliko košarkaških klubova. Dok sam ja bio trener ona je “iznjedrila” Ikonića, Šćekića i mnoge druge kvalitetne igrače. I sada ima puno taletovane djece, ali je izgleda najvažnije uzeti
pare od članarine ,a rezultati nisu puno bitni, konstatuje Rikić koji je u svojoj sjajnoj sportskoj karijeri bio predodređen na uspjeh. I kao igrač, ali i trener.

2121

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
248397651Unesite mišem ovo: 6841