Priča o sestrama Iris i Ines Glavaš

12

 

Uređuju zgrade u Kataru i ilustruju knjige za Njemce

Mladih, pametnih i uspješnih Zvorničana ima širom svijeta. Grade svoje karijere, postaju traženi i prepoznatljivi po svom radu poput sestara Glavaš - Iris i Ines. “Ponikle” su u slikarskoj radionica “Paleta” u čijim prostorijama se i sada nalaze njihove slike, i kako su pokazivale izuzetan dar ka slikarstvu, već tada se znalo da će im, na neki način to biti profesija.

Iris je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, smjer unutrašnji dizajn, ( i master studije ), sada je trenutno u Kataru, gdje je preduzeće u kome radi angažovano na uređenju zgrada u toj dalekoj i bogatoj zemlji. Dvije godine mlađa Ines, završila je grafički dizajn, takođe u Beogradu gdje i radi, ali u jednoj Njemačkoj kompaniji. Bavi se ilustracijom knjiga, školskih udžbenika, pravi stripove.

aaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Njihovi roditelji Antonija i Spasoje su ponosni na kćerke, jer su se rano osamostalile, rade posao koji vole i uspješne su u tome. Najmlađi, Igor, studira geologiju, nije krenuo sestrinim, već očevim stopama.

- Iris se uskoro vraća iz Katara, tamo je radila na unutrašnjem uređenju raznih objekata čak i jedne ogromne privatne teretane. Voli posao koji radi, zahvaljujući svom talentu sve više napreduje, putuje, usavršava se. I Ines je takođe uspješna i tražena u poslu koji radi, to je prestižna Njemačka firma, i nama je važno da su zadovoljne i da ostvaruju svoje snove, priča njihova majka Antonija.

Iris zna i origami, tradicionalnu japansku vještinu pravljenja ukrasa od papira, a sestre Glavaš uspješne su i poznate i u izradi stikera.

13

- Velika im je želja da posjete Japan, ta zemlja im je i velika inspiracija, priča Antonija. Stan u Zvorniku krase njihove slike, a neke od slika Ines i Iris nalaze se i u zgradi Vlade RS u Banja Luci, hotelu “Kardial”u Tesliću, fabrici glinice, školi u Zvorniku koju su pohađale.

- Ponosan sam na Iris i Ines, na to što su bile članovi “Palete” i što su iako mlade, tako daleko “stigle” i afirmisale su u svom poslu u kome je ne mala konkurencija, , kaže Jovo Lalić koji prati napredovanje svojih bivših učenika.

14

Na sestre Glavaš ponosni su i njihovi sugrađani jer uspješno promovišu i ime svog grada kome se uvijek rado vraćaju, ali kratko ostaju, jer čekaju ih novi izazovi kojima ove dvije umjetničke duše će svakako znati odgovoriti.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
518362479Unesite mišem ovo: 2459