“Преко трња” Мише Алексића

dfg

 

Књига “Преко трња” преминулог бас гитаристе Мирослава Мише Алексића (1953-2020) постхумно је објављена као збирка веома занимљивих, интригантних и мање познатих појединости из живота популарних музичара, као друго књижевно дело једног од оснивача рок групе “Рибља чорба”.

Заплет романа је слиједећи: талентовани гитариста Џони постаје члан рок бенда “Звезде” у успону, те брзо стиче нове пријатеље и наравно неизоставне хорде обожаватељки. Ускоро је јасно да популарност има своје добре али и лоше стране.

Да ли ће “Звезде” успијети да се изборе са бројним притисцима, превртљивим менаџерима и јаком конкуренцијом, једно је од питања које се провлачи кроз дјело.

Алексић открива многе детаље који су неизоставни диео рокерског живота, од игре са пороцима до провода са групи дјевојкама.

Ипак, главни мотив је потрага и проналазак праве и искрене љубави. Читаоци, прије свега омладина ће моћи да стекну слику како су се људи некада не тако давно сасвим квалитетно забављали без мобилних телефона и интернета, а нове пјесме могле су да се чују само на радију, и тек касније на телевизији.

Претходно дjело аутора “Уживо!: Аутобиографија” (2011) истог издавача “Лагуна” наишло је на веома позитиван пријем код шире музичке и читалачке публике, тако да се сматра веома успjешним штивом за све љубитеље његове рок групе и све остале који воле добар рокенрол, али и да мало завире иза кулиса.

Мирослав Алексић, познатији као Миша, готово цио свој професионални вијек је посветио рокенролу. Свирао је у неколико мање афирмисаних састава, али и у познатој групи “СОС”, односно претходнику легендарне “Рибље чорбе”, чији је био један од оснивача.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
527134896Unesite mišem ovo: 6234