Posjeta učenika Tehničkog školskog centra kompaniji „Alumina“

fhf

 

Učenici trećeg i četvrtog  razreda koji se školuju za zanimanja tehničar CNC tehnologije,  tehničar eletroenergetike i tehničar računarstva i programiranja u Tehničkom školskom centru Zvornik, posjetili su, tokom ove sedmice,  kompaniju „Alumina“.

fhf

 Prema riječima direktora TŠC Gorana Grujića, u okviru „Projekat nedjelje“, koji se u ovom polugodištu realizuje od 30. oktobra do 3. novembra, učenici su, zajedno sa svojim nastavnicima,  bili u prilici da se upoznaju sa procesima rada u kompaniji „Alumina“, a iz sfere njihovih zanimanja.

-Zahvaljujemo se menadžmentu „Alumine“ koji je omogućio ovu posjetu, koja je  veoma značajna za naše učenike – rekao je Grujić, napominjući da TŠC ima i druge oblike saradnje sa „Aluminom“. 

U najvećem zvorničkom kolektivu, srednjoškolci iz Karakaja, razumljivo, najviše su se zadržali u Mašinskoj i Elektro radionici, a posjetili su i računarski centar i druge pogone ove fabrike.

fghf

Inače, kompanija „Alumina“ ima višegodišnju uspješnu saradnju sa Tehničkim školskim centrom. Učenici ove škole, prije svega zanatskih zanimanja,  obavljaju i praktičnu nastavu u ovoj fabrici, a oni najbolji, nakon završenog školovanja, prvo zaposlenje su upravo dobili u „Alumini“. 

 

 

(Služba za odnose sa javnošću „Alumine“)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
156283497Unesite mišem ovo: 9254