Pola vijeka Tehničko školskog centra

11

 

Tehnički školski centar Karakaj ove godine slavi pola vijeka svoga postojanja. Ova zvornička srednja škola osnovana je 16. februara 1972. godine, odlukom skupštine opštine Zvornik i prvobitno je radila kao istureno odeljenje škole iz Bijeljine pod nazivom “Periodična škola učenika u privredi”.

Školu su  najčešće pohađali   učenici koji nisu namjeravali nastaviti dalje školovanje, već su se odlučili za radnička zanimanja, želeći što prije naći  posao u struci i  biti dobre zanatlije.

Na čelu ove javne ustanove nalazi se Goran Grujić, trenutno broji 692 učenika na četiri struke i više smjerova, a u njoj radi 50 profesora.

Povodom 50 godina rada i značajnog jubileja , u školi planiraju izdavanje monografije i organizovanje i nekih drugih prigodnih sadržaja poput svečane akademije.

Formiran je odbor  za izradu prigodne monografije ,a u tom značajnom poslu očekeuju pomoć i gradske uprave kao i gradskog i arhiva RS. Iz škole  pozivaju bivše radnike  i učenike, kao i ostale koji imaju fotografije ili neke dokumente   vezane za Tehnički školski centar da ih kontaktiraju putem mail-: monografijatsc@gmail.com.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
731948265Unesite mišem ovo: 6713