Podsjećanje na hotel “Drina”

sd

 

Hotel “Drina” godinama je bio jedini ugostiteljski objekat tog tipa u Zvorniku, sa preljepom, velikom  baštom i muzikom uživo koja se mijenjala svakog mjeseca. Bila je omiljeno mjesto za izlazak većine  Zvorničana, u njemu su održavane razne kulturne i ostale manifestacije, a bio je poznat i po svojim konobarima.

Otvoren je u aprilu mjesecu 1962 godine, a deset godina kasnije je podignut još jedan sprat sa desetak soba.

dg

Mnogi su u hotel dolazili zbog lijepe konobarice Cice, a  gosti pamte i njene kolege  Anu i Micu, šefa sale Božu, pa Velju, Ignjata  kao i druge koji su u njemu godinama radili. I ovdje je nesretna privatizacija učinila svoje pa je preduzeće “Stari grad” u čijem sastavu je hotel “Drina” poslovalo, prestalo da radi prije petnaestak godina.

sfs

 Zgrada bivšeg hotela je dijelom porušena,u njoj se sada nalazi market “Tropik” i još neki lokali, a na spratovima umjesto nekadašnjih soba za spavanje - stanovi.

U našem snimku iz arhive možete vidjeti kako je izgledao hotel neposredno pred rušenje odnosno adaptiranje u stambeno poslovni objekat.

U Zvorniku su u međuvremenu izgrađeni neki drugi, novi hoteli i moteli, ali u sjećanjima starijih Zvorničana dugo ni jedan neće moći  zamjeniti nekadašnji hotel “Drina” u kome su proveli lijepe dane svoje mladosti.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
564987312Unesite mišem ovo: 9941