Podsjećanje na Dragana Milićevića

45

 

Bio uspješan i privrednik i političar

U maloj sali gradske uprave među fotografijama bivših predsjednika opštine Zvornik, i načelnika, nalazi se slika i Dragana Milićevića. On je po mišljenju mnogih starijih sugrađana koji ga pamte, bio jedan od uspješnijih ljudi na toj funkciji. Na toj poziciji nalazio se od 1986. do 1988. godine, a obavljao je i mnoge druge značajne funkcije.

Rođen je u Kozluku, odakle se kasnije zbog posla preselio u Zvornik, bioje direktor “Vezionice”, koja je u njegovo vrijeme bila među najuspješnjim kolektivima u BIH, jedno vrijeme je bio i na čelu Privredne banke Zvornik, a jako je bio vezan za Kiseljak. Želio je da unaprijedi bansko zdravstveni turizam i iskoristi povoljnosti ljekovite Kozlučke i Kiseljačke vode za razvoj ovog kraja . Bolest ga je spriječila da planove i ostvari, a sa mjesta predsjednika opštine odlazi u penziju.

- Bio je to pravi gospodin, divan čovjek, rukovodilac kome su radnici bili na prvom mjestu. Pravi domaćin, vrstan ekonomista, vodio je računa o razvoju opštine, o njenom prosperitetu. Poznavala sam ga godinama, jer sam radila u opštini i za vrijeme njegovog mandata. Njegova supruga Olga, čiji su roditelji porijeklom iz Makedonije, a ona rođena u Beogradu, bila mi je koleginica. Radila je sa mnom, takođe kao matičarka. Bila je i ostala prava dama, lijepih manira i osmjeha, godinama smo se družili, bili kućni prijatelji, priča Bosa Erić, matičarka u penziji.

345

Od nje saznajemo da se nakon Draganove smrti, supruga Olga vratila u Beograd gdje i sada živi. Njihove dvije kćerke Dubravka i Dragana takođe žive u tom gradu. Danijela koja je diplomirani arhitekta dolazila je u Zvornik prošle godine, u maju mjesecu, na svečanost povodom otvaranja izložbe posvećene bivšim čelnicima Zvornika. Mlađa Dubravka je udata za političara i ljekara Dragana Đokanovića, koji se više puta kandidovao za člana Predsjedništva BiH.

Iako je Milićević bio samo dvije godine predsjednik opštine Zvornik, svojim ukupnim društveno političkim radom, a najviše kao uspješan privrednik, ostavio je trajan trag u njegovoj istoriji i sjećanju sugrađana koji ga i danas po dobru pamte i spominju.

22

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
936574281Unesite mišem ovo: 8788