Podsjećanje na Alniju Brosokiene

a

 

Medjunarodna ljubav

Prva, i za sada jedina žena na čelu fabrike glinice “Birač”bila je Litvanka Alnija Brosokiene, ujedno i najmlađi direktor ovog zvorničkog privrednog giganta. Zanimljivo je da je “vrsnica” fabrike, jer je rodjena 1978. godine kada je fabrika počela sa radom,a na njeno čelo je postavljena početkom 2006. godine.

Mnogi će je pamtiti kao pametnu, obrazovanu ženu koja govori sedam stranih jezika, ali i kao humanistu jer je rado učestvovala u mnogim akcijama, ili ih je sama organizovala poput ove koja je zabilježena u novinama. Tada je novac dobijen za rođendan sina Adama, usmjerila za pomoć ugroženim višečlanim porodicama.

aer

Dobru saradnju je imala i sa lokalnim novinarima kojima je bila interesantna iz više razloga, ali nije voljela da se piše o njenom ličnom životu i ljutila se kada bi je pitali da li bi se udala, s obzirom da je bila razvedena, za nekog sa ovih naših prostora.

Ipak život piše romane, pa se tako Alnija ubrzo nakon poznanstva sa zgodnim Grkom, koji je bio na dužnosti kao starješina Lot kuće u Zvorniku, 2007 .godine udala za njega. Iz Zvornika je otišla nepunu godinu kasnije, a karijeru i život je nastavila u Grčkoj, i u novom braku rodila tri djevojčice i sina.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
184562397Unesite mišem ovo: 9145