Nekad fudbaler, sada sudija

12

 

Rade Aćimović potiče iz sportske porodice jer mu je otac Miladin Đoja Aćimović, svojevremeno, bio poznati “Drinin” fudbaler. I Rade je 1993. godine krenuo očevim stopama, i zaigrao u istom timu. Nakon vojske vraća se u isti klub, pa zatim  nastupa za tim iz Šepka, a zatim prelazi u “Drinu” ali Višegradsku.

11

Nakon završene fudbalske karijere Rade ne odlazi iz ovog sporta, već ostaje u njemu, ali kao fudbalski sudija.

- Položio sam sve kategorije za fudbalskog sudiju, prvo sam sudio u trećoj ligi RS, a već jedanaest  godina sam u drugoj ligi RS - Istok. Mogao sam suditi i u prvoj ligi RS, ali kao pomoćni sudija. To mi ne odgovara, više volim biti glavni sudija u drugoj ligi, nego pomoćni u prvoj, pojašnjava on.

Kaže da biti igrač ima svojih mana ali i prednosti, baš kao i djeljenje pravde na travnatom terenu. Neprijatna dobacivanja trudi se da ne čuje i da ga se ne dotiču, a ne padaju mu teško ni putovanja na utakmice od Brčkog do Trebinja koje „pokriva“ njegova liga.

 3

Radi kao vozač u Kozlučkoj “Vitinki”, fudbalski sudija može da bude još tri godine, do 45 godine života, a onda će se, kaže, više posvetiti pecanju koje mu je omiljeni  hobi.

  • Kao fudbalskom sudiji najljepše mi je upoznavanje novih ljudi, sticanje poznanstava, putovanja, a od suđenja zaradim i poneku marku što nije na odmet u ovim vremenima, priča Aćimović.

12

Dodaje da, kao sudija mora biti u dobroj fizičkoj kondiciji. Dva puta godišnje, pred početak svake polusezone imaju kontrole težine, psihofizičke spremnosti da izdrže 90 minuta na terenu, zato često trči pored Drine ili vozi bicikl da bi ostao u formi.

I njegov mlađi brat Slaviša je jedno vrijeme igrao fudbal, prestao zbog povrede, ali svi u porodici Aćimović, vole sport, naročito fudbal. Možda će njegov petogodišnji sin Đorđe koji već sada pokazuje talenat i interesovanje za ovaj sport, nasljediti porodičnu tradiciju, a četiri godine starija kćerka Tina trenira gimnastiku.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
612973458Unesite mišem ovo: 8677