Nebojša Marković: Medicinu završio za prosjekom 9, 79

444

 

Sada na specijalizaciji u Americi

Jedan od najboljih učenika zvorničke osnovne i srednje škole, a zatim i beogradskog Medicinskog fakulteta je Nebojša Marković. Potiče iz ljekarske porodice, otac mu je ginekolog Slobodan Marković, a zanimljivo je da je u školu krenuo sa pet godina, jer se nije htio da razdvaja od starijeg brata Nedeljka. U dnevniku je imao sve petice, bio je “vukovac” u osnovnoj i srednjoj školi, a potom i uspješan student. Sada je u Americi na završnoj, trećoj godini specijalizacije na internoj medicini.

Zahvaljujući Nebojšinom ocu, stupili smo sa njim u kontakt jer ovaj mladi, uspješan čovjek je ponos ne samo svoje porodice već i rodnog grada.

12

– Posle završene gimnazije u Zvorniku kao nosilac Vukove diplome, upisao sam
Medicinski fakultet u Beogradu 2008.godine. Inicijalno, moja želja je bila da postanem rekonstruktivni hirurg. Tokom četiri godine fakulteta, moje želje su se potpuno promenile na vježbama iz kardiologije. Postao sam fasciniran elektrokardiogramom I srčanim aritmijama. Od 2012.god do 2014.god završavao sam ispite u junu i julu i provodio cijelo ljeto volontirajući na odeljenju K3 za poremećaje srčanog ritma u Kliničkom centru Srbije. Diplomirao sam 2014. godine sa prosjekom 9.79. Posle diplomiranja dobio sam stipendiju za dalje usavršavanje I proveo mesec dana u Hamburgu na Univerzitetskoj Klinici Eppendorf na odeljenju za poremećaje srčanog ritma. Tu sam uvidjeo mnoge razlike sistema izmedju naše zemlje I Zapadne Evrope, rekao nam je Marković

– Po povratku u Srbiju nastavio je da volontira na KCS ,ali uvidjevši da je mu je
budućnost limitirana u Srbiji, počeo je da razmišlja o odlasku u Ameriku. I to je i učinio.

30

– - Konkurisao sam I dobio specijalizaciju iz interne medicine u New Jersey. Godine 2018. selim u taj grad i tu počinje sadašnje poglavlje mog života. Tokom specijalizacije osvojio sam prestiznu “Golden Apple” nagradu, koju dodeljuju student New Jersey Medical School za najbolje učitelje I predavače, a takodje sam dobio I nagradu “Best teaching resident” za godinu 2019 koju su mi dodjelile moje kolege specijalizanti. Trenutno sam na trećoj i završnoj godini specijalizacije iz interne medicine i u procesu konkurisanja za subspecijalizaciju iz Kardiologije, navodi Nebojša.

U Ameriku je otišao zajedno sa suprugom Nikolinom, koju je upoznao na fakultetu
jer su kolege. Ona je upravo počela svoju specijalizaciju iz anesteziologije u istoj bolnici u kojoj Nebojša radi.

32

Sa roditeljima i bratom koji je medicinski tehničar, često se čuje telefonom, a u Zvorniku je poslednji put bio prije dvije godine.

Ima dosta obaveza na poslu, i zahvaljujemo se što je našao vremena za naš portal, a poslao nam je i fotografije iz zemlje u kojoj sada radi i živi. Sigurni smo da će Nebojša ili Beli kako ga najbliži zovu, postati vrhunski stručnjak u oblasti medicine koja mu postane uža specijalnost jer u svemu što je do sada radio bio je prvi i najbolji.

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
274195386Unesite mišem ovo: 3134