Na redu rekonstrukcija spomenika

1

 

Centralno spomenik obilježje poginulim borcima VRS sa područja Zvornika podignuto je prije petnaestak godina i do sada, uprkos nekim oštećenjima, nije bilo njegove rekonstrukcije.

Po obećanjima gradske uprave i gradonačelnika do kraja ove godine trebala bi biti urađena kompletna sanacija platoa na kome se obilježje nalazi, kao i samog spomenika i njegovog postolja.

2

Kako nam je rekao Milivoje Marković, v.d. predsjednika gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik, spomeniku je neophodna popravka kao i platoa na kome se on nalazi.

- Oštećene su i popadale pločice, stepenice propale, i sam spomenik je oštećen, bronza na njemu ,tako da je neophodno kompletno uređenje tog prostora koje se nalazi u centru grada,a što je naš dug prema 1080 poginulih boraca kojima je spomenik podignut, kaže Marković.

40

S obzirom da se u blizini ovog centralnog spomenika iz predhodnog rata, nalazi i nešto manji spomenik poginulim borcima NOR-a , Marković kaže da će on ostati na tom mjestu, i ako bude potrebno, u konsultaciji sa kompetentnim ljudima, i njega će urediti tom prilikom.

30

Informaciju o rekonstrukciji spomen prostora nam je potvrdio i načelnik gradskog odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Željko Smiljanić.

“Idejno riješenje je urađeno, i čeka se samo da radovi krenu, jer odavno je to trebalo uraditi.”, kaže on.

S obzirom da je na tom prostoru nedavno posjećeno drveće koje je davalo hladovinu i krasilo taj dio grada, za očekivati je da se posada novo drveće kao što je takođe obećala lokalna vlast.

31

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
896237415Unesite mišem ovo: 1146