Na području Zvornika 54.291 registovanih birača

22

 

Nakon obuke kandidata za biračke odbore, narednih dana počinje njihovo testiranje. Ali ne na koronu virus kako bi neki možda pomislili s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, već o poznavanju izbornog procesa o čemu su bili upoznati na ranije sprovedenoj obuci. Kako nam je rekao sekretar gradske skupštine i član gradske izborne komisije Zoran Đukanović, kandidate za biračke odbore predložili su politički subjekti. Biće fomirano ukupno 88 biračkih odbora u kojima će se nalaziti od 800 do 900 članova.

Prema Đukanovićevim riječima od CIK BiH dobili su instukcije kako se članovi biračkih odbora moraju ponašati na biračkim mjestima tokom izbora, moraju da imaju vizire i maske, da drže propisanu distancu kao i sami glasači, da se vrši dezinfekcija prostora itd.

- Najnovije mjere uticaće na sprovođenje izbora jer će se morati poštovati propisana distanca među biračima, a mi u manjim seoskim mjesnim zajednicama nemamo za to adekvatne prostorije, tako da ćemo morati naći neka riješenja kako bi bilo ispoštovano sve što je propisano, kaže on.

Zbog dosta prigovora za glasanje putem pošte još uvijek nije zaključen i na uvod građanima stavljen birački spisak, ali po nezvaničnim podacima na području Zvornika registovan je 54.291 glasač. Lokalni izbori biće održani 15.novembra.

U Zvorniku je za izbore prijavljeno 73 političkih subjekata, od toga je 17 nezavisnih kandidata, a ostalo su političke partije i koalicije. Od njih će se izabrati 31 odbornik u gradskoj skupštini, a između četiri kandidata budući gradonačelnik.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
247356891Unesite mišem ovo: 5389