Ljubiša Tomić, vodoinstalater

w1

Majstor svog zanata

Živimo u vremenu kada je sve teže naći dobrog majstora, a kvarova i popravki u kući nikada ne manjka. Ljubiša Tomić je majstor svog zanata, a ono što je naročito važno uvijek dodje tačno na vrijeme, i posao uradi brzo, bez suvišne priče, ispijanja kafa i - nije skup. Vodoinstalater je godinama, radio je u preduzeću “Zvornik stan” ali je prije tri godine odlučio da radi samostalno.

- Bilo je više razloga za to, eto, napustio sam firmu i sada radim kada me ko pozove. Ima nas nekoliko starih majstora poput Mige iz Srbije i kolege Milivoja koji radimo te popravke i vodoinstalaterske radove. Nije lak ovaj posao, naprotiv, dosta je i prljav, treba se svuda zavlačiti i stoga se mladi nerado za njega odlučuju, priča Ljubiša.

U svom poslu sreo je razne ljude, ali kaže nije imao većih problema, a desi se da neko “zaboravi” da plati popravku ali to i nisu neke velike pare jer narod se i krpi jer nema novca.

- Popravlja se dok može, jer novo je skupo, a kakva je besparica narod jedva sastavlja kraj sa krajem, konstatuje Tomić. Najveći problem je što su mu sin i kćerka bez posla, kada bi se oni zaposlili sve bi bilo lakše. - Kćerka je završila Pravni fakultet u Beogradu, odradila pripravnički i sada traži posao, sin završio za laboranta, i on nema stalni posao, kada bi se zaposlili najsretiji bih bio, kaže on.

Ljubiša živi u Ročeviću kod Zvornika, ali dolazi po pozivu da popravi što se popraviti da. Najčešće su u pitanju stare i dotrajale vodovodne cijevi i ostale instalacije, loši radovi, a jake kiseline i “hemija” dodatno ih uništavaju, tvrdi on na osnovu svog dugogodišnjeg vodoinstalaterskog iskustva.

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
849732651Unesite mišem ovo: 6116