LJepotica sa i bez bokserskih rukavica

1

 

U poslednje vrijeme puno se govori o uspjesima Sare Ćirković bokserke kluba “Obilić”. Kao da je pomalo pala u zaborav jedna, prije nje, isto tako uspješna mlada sportistkinja u ovom za žene još uvijek ne tako masovnom sportu - boksu. Radi se o Miljani Pavlović koja je prije nekoliko godina tačnije u periodu od 2015-2018. godine bila pobjednica mnogih zvaničnih borbi u ovoj, kako je zovu, plemenitoj vještini. Bila je prvakinja RS, a zatim i šampionka BIH.

1 

Miljana sada ima 23 godine i već nekoliko godina nije u ovom sportu. Radi u jednoj prodavnici rublja u zgradi “Uglovnica”. Prelijepa djevojka, plavih očiju, prava ljepotica. Bavljenje boksom nije joj ništa oduzelo od ženstvenosti, naprotiv, mogla bi  po izgledu biti manekenka ili glumica. Pljeni ljepotom kao i kućnim vaspitanjem, iako je pomalo nadrealna situacija – šampionka za tezgom u prodavnici. Prema kupcima je ljubazna i strpljiva. Ne želi puno da priča o razlozima zbog kojih je napustila boks. Kaže da se ne bavi više ni jednim sportom, ne odlazi u teretanu niti vježba. Jedva pristaje da kaže ponešto o prošlim danima, kada je osvajala mnoge medalje i prva mjesta. Miljanine fotografije sa osvojenim medaljama i peharima se i dalje nalaze na prostorijama kluba, samo što sada tu trenira jedna druga šampionka.

12

- Bilo je lijepo, druženja, putovanja, takmičenja, to mi je ostalo u najljepšoj uspomei, priča Miljana koja na čuđenja da jedna tako uspješna sportistkinja  sada radi kao prodavačica kaže da neće na tome ostati, da ima neke svoje planove, ali o tom potom.

Iako mlada Miljana Pavlović ostavila je itekako traga u zvorničkom i BH boksu, i sigurno je jedna od naših najljepših sportiskinja.

12

Drago nam je što smo je vidjeli, porazgovarali, podsjetili se nekih stvari iz njene karijere i života, uz žaljenje što se prerano povukla iz sporta u kome je bila tako uspješna.

Nadamo se da ćemo ovim tekstom podsjetiti ljubitelje boksa na ovu djevojku koja je prerano okačila bokserske rukavice o klin, i ring zamjenila drugim prostorom, ali bez obzira na sve, mnogi njeni sugrađani će se sjećati I dalje je spominjati kao šampionku…

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
397846251Unesite mišem ovo: 5274