Ledinjak - nekadašnje “mini” novine

22

Ni Milana, ni novina više nema

Zvornik odavno već nema svoje, lokalne, novine a nekada nije bilo tako. Osim “Glasa Drine” ,kasnije “Srpski glas”, postojale su, duže ili kraće, i neke druge novine, “Most” i “ZUM”, a jedno vrijeme i najmanje novine ne samo na ovim prostorima zvane “Ledinjak”. Bio je to list, da ne kažemo listić, mjesne zajednice Đevanje koji je uređivao i izdavao poznati zvornički novinar Milan Jovanović.

Pisao je o raznim zanimljivostima u zvorničkoj opštini, a na osam strana novinica bilo je mjesta i za intervjue, zanimljve tekstove, razne korisne i servisne informacije, ukrštenicu, pa i reklame.

Milan je “Ledinjak” pokrenuo kada je otišao u penziju, a kako novinari ni tada ne miruju, ovo mu je bila nova “zanimacija “ u koju je uložio svoje dugogodišnje iskustvo i priče sakupljane godinama.

23

Već skoro deceniju i po Jovanovića nema, kao ni njegovih novinica, ali ostaju sjećanja. Osim formata , izgleda i sadržaja novinice koje su štampane u tiražu od 500 primjeraka i koje je Milan sam dijelio, vrijednost imaju kao svjedočanstvo o jednom vremenu i čoveku koji ih mnogim ovdašnjim novinarima bio učitelj i uzor.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
341629578Unesite mišem ovo: 5933