Kvantaška pijaca preseljena u Karakaj

20a

 

Nova parking mjesta

Pijace kod bivšeg sokolskog doma, na kojoj se prodavalo i kupovalo na veliko voće i povrće, više nema. Na njenom mjestu prave se nova parking mjesta koja će se nalaziti skoro cijelom dužinom uz magistralni put, počev od sportske hale do izlaza iz grada kod “Z” blokova.

40

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Bojana Ivanovića kod Sokolskog doma gdje se kvantaška pijaca nalazila, riješeni su svi imovinsko pravni odnosi i gradska uprava tu pravi novi parking. Pijaca je preseljena u Karakaj u blizini Tehnološkog fakulteta.

41

Osim 80 parking mjesta kod crpne stanice komunalnog preduzeća, Zvornik će nova uređena paking mjesta dobiti i ispod Rekreativno sportskog centra. Na ovoj lokaciji, umjesto dosadašnjih 12, vozačima će biti dostupna nova 22 mjesta za parkiranje koja će biti adekvatno obilježena.

42

Kako nezvanično saznajemo uskoro će se krenuti sa rješavanjem problema sa parkiranjem u “B” blokovima. Za te namjene biće kupljeno zemljište koje će se pretvoriti u parking prosto jer i u ovim stambenom naselju sve je teže naći slobodno mjesto za pakiranje četvorotočkaša.

Iz Gradske uprave se nadaju da će izgradnjom više od 100 parking mjesta biti riješen problem parkiranja u Zvorniku. Ukupna vrijednost radova koje finansira Grad je 200 hiljada KM. Parkiranje se, za početak, neće naplaćivati.

43

3 Comments

Opštinski službenik (nije registrovan)

15 September 2020

Ključna je zadnja rečenica "Parkiranje se, za početak, neće naplaćivati." Kaže Debeli da će se odmah, nakon izbora, donijeti odluka o naplaćivanju parkinga u gradu i to 2KM/1h. Sad vi vidite zvorničani da li ćete sebi staviti ovu omču oko vrata. Stanari će biti u mogućnosti da kupe mjesečne karte u iznosu od 150KM, ali im niko ne garantuje rezervisano parking mjesto.

Saobraćajac (nije registrovan)

15 September 2020

Kakvih crnih 80 mjesta? Zvorniku treba još minimalno 500 novih parking mjesta da riješi ovu vrstu problema.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
892164753Unesite mišem ovo: 8665