Jovanka Nina Todorović – početak u televiziji Zvornik

1

 

Jovanka Nina Todorović svoje prve  najave i priloge uradila je na televiziji Zvornik gde je, kao mlada djevojka,  počela da radi  kao spiker i voditelj nakon njenog otvaranja sredinom devedesetih godina prošlog vijeka. Svoju karijeru nastavila je  u ATV, a zatim u više televizija u Sarajevu u koje se vratila nakon  izbjeglišta u naš grad, 1993. godine sa roditeljima, sestrom i bratom.

Plave, nježne djevojke  lijepog glasa i pravilne dikcije,  sjećaju  se oni koji su pratili tadašnju lokalnu zvorničku televiziju, a sada je mogu gledati na O kanalu, (TV Oslobođenje). U međuvremenu radila je na OBN televiziji, Pinku BiH, TV 1, vodila dnevnike, radila emisiju o ekologiji. Išla je tamo gdje je bolje vrijednovan njen rad, gdje je bilo novih izazova, gdje je radila kao novinar i urednik autorskih emisija

Njena sestra  Maja Simić  koja je ostala  u  Zvorniku i radi u  Narodnoj biblioteci, kaže da češće ide kod Nine u Sarajevo nego što ona dolazi u Zvornik gdje je  načinila prve novinarske korake.

Jovanka koju zovu Nina otkako je bila mala,  udata je, majka  dvoje djece.Iako  ima 46 godina,  nije se puno fizički promjenila, i dalje izgleda kao djevojčica.

3

Njena bivša koleginica Dragana Jasić kaže da joj je Nina uvijek  bila draga, da je voljela svoj posao i  da je bila nerazdvojna sa   Dijanom  Gajić, tada takođe mladom voditeljkom.

-Ostala su mi u sjećanju neka naša druženja i van radnog vremena poput onog  u Sopotniku, žao mi je   što nemam više te fotografije. Zajedno su otišle u Banja Luku na obuku i tamo ubrzo počele raditi na ATV, sjeća se ona.

11

“Dijana Gajić je koliko znam   savjetnica  u kabinetu Milorada Dodika za socijalna pitanja, rekao nam je Milan Pantić, bivši urednik koji nam je dao fotografiju  nastalu prilikom obilježavanja slave TV Zvornik.

Televizija Zvornik prestala je sa radom 2003. godine, a pored Nine I Dijane, spikeri su bile Dušica Savić (kasnije Šolaja), Mirjana Kljajić , novinari Veselin Miketić, Slobodanka Savić, Dragana Jašić, Olivera Stjepanović, Branislav Maksimović, Nedeljko Kaiš  i ostali.   

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
583721649Unesite mišem ovo: 4172