Iz starih novina

w

Došli da za(rade) !

Dok sada sve više ljudi odlazi iz Zvornika, RS i BiH u inostranstvo da rade, ne tako davno mi smo za neke bili zemlja u kojoj se mogao naći posao, raditi i zaraditi.

Te 2000. godine kada je počinjao gradnju još jedne zgrade u Zvorniku, tadašnji najmoćniji čovjek u gradu Dragan Spasojević za neke građevinske poslove angažovao je radnike iz Moldavije. Kako je rekao učinio je to iz dva razloga: prvo što nama nedostaje tih kadrova, a drugo da pokaže našim ljudima da ako oni neće da radi ima ko hoće.

U grupi ih je bilo 14 različitih različitih struka - tesari, keramičari, armirači koji su vrijedno radili zadovoljni uslovima i dnevnicom. Nisu puno izlazili ni družili se sa zvorničanima, jer su danju radili, a noću se odmarali, planirajući u šta će zaradu uložiti kada se vrate kući. Kad su završili gradnju zgrade otišli su iz Zvornika.

w1

Ostalo je sjećanje na njih, tekst u lokalnim novinama i zgrada nazvana “Uglovnica”. Nekad bilo, više se nije ponovilo, strani radnici više ovdje ne dolaze, a naši odlaze ...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
394856712Unesite mišem ovo: 7412