Iz arhive: Nekad košarkaš, sada načelnik

gjhgjgjh

 

Branko Jašić, načelnik  stambeno komunalnog odjeljenja u gradskoj upravi bio je uspješan košarkaš  u mladosti. Igrao je za KK “Drina” iz Zvornika i prošao sve sekcije, u periodu od 1975. do 1982. godine kada odlazi na odsluženje vojnog roka, a zatim na Tehnološki fakultet u Tuzlu. Zbog problema sa zapaljenjem očiju morao je da prestane sa aktivnim igranjem košarke, ali je u ovom sportu ostavio vidan  trag.

10

- Igrao sam sa Goranom Vidakovićem, Draganom Zeljićem, Sašom Mitrovićem, Esadom Buljubašićem, Muhamedom Kokorovićem, trener nam je jedno vrijeme bio Asko Hadžiomerović, a na mene je najveći uticaj i utisak ostavio, kao čovjek, stručnjak i trener Mido Kamenica i naravno Luka Stančić koji je svojevremeno bio trener i juniorske reprezentacije Jugoslavije, priča Jašić.

Nakon trideset i nešto godina otkriva nam tajnu koja ga je tada mogla skupo koštati. Zbog toga što  nije imao dovoljno godina švercovan je u ekipi pod tuđim imenom.

- Igrali smo u Splitu i ja  nastupim pod imenom Asidin Hodžić i dam 43 koša na toj utakmici. Izađe slika u novinama, piše o meni ali kao Hodžiću, krivo mi što je tako, ali šta mogu. Da stvar bude gora Dušan Marović, čuveni trener “Jugoplastike” prilazi mi, čestita, pita za dalje planove, a ja samo strahujem da ne otkrije prevaru, priča Branko.

11

Ta zamjena identiteta ga je možda karijere koštala, jer ko zna šta bi bilo da je tada zaigrao za neki veći tim. Mada, kaže,  bilo je poziva i kasnije, ali zbog zdravstvenih  problema morao je reći zbogom sportu.

Branko ima dva sina Tomislava u i Miloša koji su se bavili odbojkom. Tomislav je kao petnaestogodišnjak  otišao u Novi Sad i igrao za  OK “Vojvodina”. Otac je ponosan više na njihovu  nego svoju sportsku karijeru, i u kancelariji na vidnom mjestu drži slike sinova u odbojkaškim dresovima.Više se ne bave sportom jer imaju dosta obaveza na poslu.

3

Tomo nosi  ime pokojnog djede  koji je nekada radio u opštini, a kasnije bio sekretar SIZ-a  za stanovanje Zvornik.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu i radi u Beogradu, Miloš je završio građevinski  fakultet i trenutno je u Rusiji gdje ga je preduzeća poslalo.

12

Branko nam je za potrebe ovog teksta dao fotografije iz svog albuma, prisjetivši se svoje sportske karijere po kojoj ga još uvijek pamte neki njegovi stariji sugrađani.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
893476125Unesite mišem ovo: 7891