Iz arhive: Dragan Đajić - igra u srcu

jl

 

Iako mu ime i prezime asociraju  na poznatog fudbalera, Dragan Đajić se okrenuo muzici i igri i to je obilježilo i ispunilo njegov život. Počeo je još kao učenik osnovne škole da igra u tadašnjem zvorničkom KUD “Zarko Vuković Pucar” i još nije prestao. U međuvremenu je u Beogradu završio školu za koreografe, pa se poslednjih godina i tome bavi, a dok je tamo boravio igrao je u poznatom KUD “Španac”. Po povratku u Zvornik igranju uči djecu u Zvorniku,Čelopeku i Malom Zvorniku. Osim rada sa djecom, pravi koreografije, okuplja, predvodi i nastupa sa folklornim veteranima koji kao folklorni ansamb “Nezaboravak”u Malom Zvorniku ima članove i od  70 godina, sa obje strane rijeke Drine

jlj

 

  • Muzika i igra su moj život, i donijeli su mi puno radosti, druženja, putovanja. Sa folklornim društvima sa kojima sam radio obišao sam cijelu bivšu Jugoslaviju, kao i mnoge druge zemlje. Nastupali smo i Grčkoj više puta, i na brojnim takmičenjima. Nedavno smo u Valjevu na festivalu “Zlatni opanak” osvojili prvo mjesto priča Dragan, koji je još igrački aktivan. Čak šta više ,kolovođa je, i kaže noge ga dobro služe, kao da ima 30 godina, a ne duplo više.

 

Sviđaju mu se mnoga kola i igre, ali kada bi morao da izdvoji neku  onda bi to bile one iz Šumadije čija mu je i narodna nošnja najljepša. Njih voli više od svake druge odjeće i najsretniji je, kada vitak i u zrelim  godinama, navuče  vezenu košulju, prsluk i opanke i zaigra kao da zemlju ne dodiruje.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
814967325Unesite mišem ovo: 7494