Igra u srcu

ww

Kolovođa i koreograf

Iako mu ime i prezime asocira na poznatog fudbalera, Dragan Đajić se okrenuo muzici i igri i to je obilježilo i ispunilo njegov život. Počeo je još kao učenik osnovne škole da igra u tadašnjem zvorničkom KUD “Zarko Vuković Pucar”i još nije prestao. U međuvremenu je u Beogradu završio školu za koreografe, pa se poslednjih godina time bavi, a dok je tamo boravio igrao je u poznatom KUD “Španac”.

Po povratku igranju uči djecu u Zvorniku, Čelopeku i Malom Zvorniku. Osim rada sa djecom, pravi koreografije, okuplja, predvodi i nastupa sa folklornim veteranima. Folklorni ansamb “Nezaborav”u Malom Zvorniku ima članove sa obje strane rijeke Drine, a njihove godine nisu bitne.

22

- Muzika i igra su moj život, i donijeli su mi puno radosti, druženja, putovanja. Sa folklornim društvima sa kojima sam radio obišao sam cijelu bivšu Jugoslaviju, kao i mnoge druge zemlje. Nastupali smo i Grčkoj više puta, i na brojnim takmičenjima. Nedavno smo u Valjevu na festivalu “Zlatni opanak” osvojili prvo mjesto priča Dragan,koji je još igrački aktivan. Čak šta više, kolovođa je, i noge ga dobro služe- kao da ima 30 godina, a ne duplo više.

- Često nas zovu da nastupamo i na opštinskim manifestacijama, kao i drugim prigodama i uvijek se rado pozivima odazovemo. I sami smo organizatori smotre folklora veterana i ostalih kulturno umjetničkih društava, a održavamo i svoje koncerte, ističe Đajić.

Sviđaju mu se mnoga kola i igre, ali kada bi mogao da izdvoji neku onda bi to bile one iz Šumadije čija mu je i narodna nošnja najljepša. Njih voli više od svake druge odjeće i najsretniji je, kada vitak i u ovim godinama, navuče vezenu košulju, prsluk i opanke i zaigra kao da zemlju nogama ne dodiruje.

223

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
917526834Unesite mišem ovo: 7761