Igor Đukanović - najtrofejniji odbojkaš Zvornika

11

Odbio nagradu u korist saigrača

Igor Đukanović ostaće upisan u analima zvorničkog sporta kao jedan od najtrofejnijih sportista i najuspješniji odbojkaš grada. Kada bi se nabrajale sve nagrade koje je ostvajao kao igrač i trener, oduzelo bi to dosta prostora i teksta, zato kao ilustracija samo podatak da je generacija igrača rođena 1988. godine za šest - sedam godina igranja, osvojila tridesetak medalja na raznim takmičenjima, da je Igor sa svojom ekipom bio višestruki prvak RS I BIH u ovom sportu, osvajao kupove u raznim kategorijama, a dok je, dvije godine, igrao za Kalesiju, takođe bio uspješan i prvi u BIH.

- Odbojkom me je “zarazio”, kao i neke moje drugove, Mirko Popović, pokojni nastavnik fizičkog vaspitanja. Najviše nas je bilo djece prosvjetnih radnika, i sam potičem iz takve porodice jer je mama bila učiteljica, a tata nastavnik, priča Igor.

Zanimljivo je da je Đukanović svojevremeno, tačnije prije deset godina, odbio da bude proglašen za sportistu grada jer je smatrao da je to više zaslužio njegov saigrač Željko Čvorić.

- Bila je to godina kada smo osvojili Kup RS i prvenstvo BIH, i prijedlog žirija je bio da ja budem proglašen za najboljeg sportistu Zvornika te godine, ali sam ja predložio Željka. Smatrao sam da sam ja sa 35 godina života “prestar” za to, pa sam sam proglašen trenerom godine, prisjeća se Igor koji je to bio još tri puta.

5

Radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Zvorničkoj srednjoj školi i kaže da učenici nisu puno zainteresovani za sport. Sve manje je dječaka koji bi da treniraju odbojku, traže neke finansijski isplativije sportove, a djevojčića ima. Većina njih trenira na insistiranje roditelja, ovim novim generacijama draži su računari i pametni telefoni nego sport, ali primjer njegovih sinova govori da ima i onih koji od njega ne odustaju.

22
 

- Stariji sin Mihajlo trenirao je odbojku, a onda se okrenuo boksu, i u svojoj kategoriji je bio prvak BiH, a mladji Novak, koji ide u treći razred osnovne škole, je talentovan fudbaler, ponosan je Igor od koga dugo neće biti boljeg odbojkaša na ovim našim prostorima.

456

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
964728315Unesite mišem ovo: 7885