Građanska patrola: Primljeno 305 prijava

sds

Od početka primjene u Zvorniku, aplikacija “Građanska patrola”  primila je  305 prijava, uz vidljiv porast aktivnosti u ljetnim mjesecima – 25 prijava u avgustu 2022. i 26 u julu 2023.

Najčešće prijavljivani problemi građana Zvornika su nepropisno parkiranje na zelenim površinama, rezervisanim mjestima i zauzimanje dva parking mjesta, zatim problemi sa javnom rasvjetom i putevima, što ukazuje na visok stepen svijesti o značaju reda i infrastrukture.

U procesu rješavanja prijavljenih problema, Zvornik se može pohvaliti efikasnošću od 78%, što je izvanredan pokazatelj usvajanja digitalne transformacije. Na primjer, nepropisno parkiranje, posebno na zelenim površinama, rješava se veoma brzo, ponekad za samo dva radna dana. Ovakve efikasne intervencije dobijaju pohvale građana, kao u slučaju kada je divlja deponija uklonjena preko noći, na šta su stanari navedene zgrade izrazili veliko zadovoljstvo.

Kreatori aplikacije poručuju da je “Građanska patrola” više od pukog digitalnog alata. Ona je odraz težnje lokalnih zajednica za transparentnošću, odgovornošću i napretkom. Kako se njena upotreba širi i poboljšava, raste i potencijal za stvaranje boljih, bezbjednijih i za život prijatnijih zajednica.

Građani mogu besplatno preuzeti ovu aplikaciju preko svojih mobilnih telefona i anonimno prijaviti različite vrste problema ili nepravilnosti koje otkriju u svom okruženju.

(Gradska uprava Zvornik)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
861239574Unesite mišem ovo: 9373