Goran Kovačević - godine su samo broj

1

 

Da su godine samo broj pokazuje naš sugrađanin, Goran Kovačević, koji i u 42 godini života još uvijek aktivno igra košarku.

Već nekoliko godina unazad  nastupa za tim „Litva“ iz Banovića, a u jednoj utakmici postigao je čak 51 poen za svoju ekipu, iako je veteran među mlađim kolegama. Nije ni čudo što je još uvijek cijenjen i tražen u ovom sportu pa ovih dana razmatra ponude i razmišlja da li da ostane u Banovićima ili možda pređe u neki drugi klub.

 

  • Dobio sam ponudu iz Šekovića, tamo formiraju novi klub, ima poziv i iz Srebrenika, možda ostanem u Banovićima, vidjeću, odlučiću, uglavnom još uvijek sam aktivan i u formi, priča Goran.

 

Za njegov  izgled i uspjeh u tim godinama zaslužan je, kaže, zdrav život koji vodi, svakodnevni treninzi, šetnja, zdrava ishrana.

Kovačević pripada onoj zlatnoj generaciji košarkaša zvorničke “Drine”koja je znala samo za uspjehe, a 1998. godine  su bili juniorski prvaci RS. On je u više navrata bio prvi strelac RS, a jedne godine i BiH, bio član i kapiten reprezentacije  RS.

32

- Počeo sam kao jako mlad da igram košarku, u ratno vrijeme, igrao sam u više navrata za KK “Drina”Zvornik, u timu sa Ikonićem, Ščekićem, Erićem, Došićem. Zdravo živim,ne pijem ,ne pušim, bavim se fitnesom, plivanjem, tako da mi godine ne predstavljaju smetnju da se i dalje  aktivno bavim košarkom, otkiva ovaj košarkaš.

Njegov sin Danilo takodje se bavi košarkom, talentovan je i perpektivan. i njegov otac smatra da će biti možda i uspješniji od njega . Danilo trenira i džudo i bio je prvak RS, BiH i treći na Balkanu. Kovačevići su prava sportska porodica jer i Goranova kćerka Helena trenira košarku, a ovaj sport je igrala i njegova sestra Gordana.

 

  • Košarka se igra iz ljubavi poručuje  Kovačević koji je ovom sportu dao sve što je znao i koji mu je život ispunio i obilježio. I kojim će se, sudeći po energiji, entuzijazmu i ostalom što posjeduje,  još dugo baviti.

 

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
187643295Unesite mišem ovo: 1114