Dušan Savić – ponos roditelja i grada

30

 

U analima Zvorničke srednje škole koja ove godine slavi 100 godina postojanja Dušan Savić će ostati zabilježen kako jedan od najboljih učenika Gimnazije, a sa sve desetkama u indeksu (i student generacije) završio je Ekonomski fakultet u Beogradu. Potom odlazi na godinu dana na prestižni univerzitet Kembidž koji je takođe pokorio svojim znanjem.

31

Za Dušana se s pravom može reći da je najbolji u svemu šta radi o čemu svedoče brojna priznanja, diplome, nagrade kao i novinski tekstovi koje njegovi roditelji, Milja i Rade brižljivo skupljaju i čuvaju. Ponosni su što su je njihov jedinac uspješan, odgovoran i obrazovan mlad čovjek, uz to i kulturan i dobro vaspitan.

Veliki sto u trpezariji njihovog stana u zgradi u centru grada prepun je Dušanovih
fotografija i raznih priznanja. U Dubaiu je osvojio drugo mjesto na jednom takmičenju u konkurenciji 22 zemlje, zatim nagradu Harvard kluba Srbije kao najbolji student duštvenih nauka, pa priznanje Ekonomista Srbije, i mnoga druga, a imao je čast i da upozna englesku kraljicu Elizabetu.

sdf

– Za uspjeh našeg sina osim učenja i rada zaslužni su pomalo i geni jer njegov djed čije ime nosi, kao građevinac bio je najbolji u svom poslu, priča Rade, magistar tehničkih nauka koji je 35 godina proveo u fabrici glinice, na rukovodnim mjestima. Sada je u penziji kao i supruga mu Milja dugogodišnji turistički radnik i profesorica u ugostiteljskoj školi.

– Dušan je sada na čelu jedne velike konsalting kuće u Beogradu i radi važne projekte za Vladu Srbije, a u poslednje vijeme i za Republiku Srpsku. Ponosni smo na njega i na to što je uprkos svim tim uspjesima ostao skroman i lijepo vaspitan mladić. A nije bilo uvijek lako, školarina je skupa za Kembridž, u Beogradu je dok je studirao stanovao u domu, kao i u Engleskoj. Ranije je češće dolazio u Zvonik, sada rijeđe zbog korone, ali i mnogobrojnih obaveza, priča Milja.

32

– Dušan je i muzikalan, od malih nogu voli je da pjeva, imao je i neke javne nastupe, učestvovao na dječiji muzičkim festivalima, zna da svira više instumenata, a i sada rado zapjeva za društvo i to je povukao na oca Rada. Igra košarku i tenis, a bavi se i internacionalnom kuhinjom.

U svemu što radi nastoji da pruži svoj maksimum i bude prvi i najbolji. Planira da doktorira u Americi, a onda ko zna, jer tek mu je 25 godina. Zbog onoga što je do
sada postigao nisu ponosni samo njegovi roditelji i profesori već i svi ostali koji ga poznaju, jer nije važno odakle si krenuo već dokle si stigao, a mladi Savić ne zna za granice ni u znanju ni u radu ...

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
795348216Unesite mišem ovo: 6225