Dragana i Saša Ilić - ljubav prema psima

1

 

Bračni par Draganu i Sašu ilić znaju mnogi Zvorničani, i zbog prirode njihovog posla ali i ljubavi prema psima. Dragana, prepoznatljiva po osmjehu koji joj je uvijek na usnama, radi kao vaspitačica u vrtiću, dok je Saša vatrogasac.

Često se mogu vidjeti pored rijeke Drine sa svojim psima kako šetaju. Trenutno ih imaju dva, a planiraju da udome i trećeg i to psa Medu o kome smo nedavno pisali.

- Još kao mala sam voljela životinje, uvijek sam imala kućnog ljubimca, a naročito volim pse. Tu ljubav sam prenijela i na supruga i zajedno se o njima brinemo. Prijatelji su nam prvo poklonili sibirskog haskija, onda smo nabavili jednu malu crnu puliniku. Oni su u našoj kući u Čelopeku, a sada bi željeli da se nastavimo brinuti o Medi koji je jedan izuzetan pas, dobar ,pametan, da se iznenadite koliko sve shvata i razumije, priča Dragana.

- Kada smo čuli da je nestao krenuli smo u potragu za njim, našli ga u Ročeviću i sada je zbrinut u jednom azilu, a mi ga ponekad vodimo u šetnju, da ne bude stalno zatvoren.

Nadamo se da ćemo ga udomiti i da će biti naš pas, jer smo ga baš zavoljeli, nadovezuje se na Saša na supruginu priču.

Kaže da je teško objasniti tu privrženost, dobrotu, odanost, vjernost psa prema ljudima. Sve razumiju, a kako nam se tek obraduju kada nas vide, priča on tepajući Medi.

454

Dragana i Saša još nemaju djece pokušavaju i vantjelesnom oplodnjom da dođu do potomstva, a na pitanje da li su im psi na neki način zbog toga mezimci, Dragana kaže da to nije nikakva “kompenzacija”.

- Pse volimo zbog njihovih osobina, i svima bih preporučila da imaju bar jednog, a naročito je dobro da djeca imaju kućnog ljubimca jer tako najbolje uče o prijateljstvu, vezanosti i odgovornosti, kaže ona.

Zbog pasa imali su, pričaju Ilići, dosta problema, komšije u Čelopeku su se žalile na njihov lavež, bili su zbog toga čak i na sudu, ali ništa ih neće spriječiti da ih i dalje drže. Često se mogu vidjeti sa svojim ljubimcima pored Drine sa ostalim sugrađanima koji tu šetaju svoje pse i međusobno se druže.

2

1 Comments

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
635279184Unesite mišem ovo: 1219