Dr Pero Pajkanović u penziji

2

 

Prim. dr Pero Pajkanović, specijalista infektologije i subspecijalista gastroenterohepatologije, zaposlen  u JZU bolnica Zvornik, otišao je u penziju.

Kolege su mu napravile svečani ispraćaj povodom tog, za svakog čovjeka važnog događaja u životu, a “zahvaljujući” koroni  Perkanović je poslednje dvije godine svog radnog staža više nego ranije bio prisutan u medijima govoreći o ovoj pošasti. Mnogi, ne samo sugrađani su   ga tako upoznali, a njegove  kolege o njemu imaju samo riječi hvale.

10

Medicinski fakultet  Pajkanović završava u Tuzli, 1982. godine, tu dobija prvo zaposlenje u Klinici za infektivne bolesti gdje ostaje sve do početka rata 1992. godine. Tada dolazi u Zvornik i ostaje do nedavnog penzionisanja. 

Dvadesetak godina radio je i kao profesor u srednjoj medicinskoj školi. Kaže da je bio strog profesor, ali pravičan, nastojeći da mladim ljudima prenese što više znanja iz ove oblasti.

Ističe da se za 30 godina njegovog rada na Internom odjeljenju u zvorničkoj bolnici mnogo kolega izmjenilo  iz različitih razloga.Neki su otišli  zbog drugih radnih mjesta, pojedini usljed bolesti, smrti ili drugih životnih okolnosti, pa se  od svih njih on najduže tu zadržao.

Smatra da je zanimanje medicinskog radnika,( doktora, sestara i tehničara) veoma human i važan posao koji zahtjeva   mnogo empatije i ozbiljnosti u radu, kao i konstantno usavršavanje i edukaciju. 

3

- Radostan sam što što sam dočekao odlazak u penziju u današnje vrijeme, s obzirom da živimo u vremenu kada umire dosta mladih osoba, bilo zbog bolesti ili nekih drugih razloga. Jedan od razloga što sam srećan jeste što smatram da se čovjek osjeća opuštenije u penziji, kada sagledamo globalnu situaciju u svijetu, a drugi razlog je što ne prestajem potpuno sa radom, i dalje ću sarađivati sa JZU Bolnica Zvornik, na naše obostrano zadovoljstvo, kaže dr Pajkanović.

Kao recept za dobro zdravlje on ljudima preporučuje da  od rane mladosti  vode računa o zdravlju, da izbjegavaju stresne situacije i da se druže sa pozitivnim ljudima. 
 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
837652419Unesite mišem ovo: 5786