Do elektronskih kartica bez (puno) čekanja

12

 

Završetak ove godine je i kraj upotrebe starih, papirnih zdravstvenih knjižica. Umjesto njih koristiće se elektronske zdravstvene kartice. 

Novo moderno vrijeme zahjeva promjene i ovoj oblasti, sve je elektronski povezano u jedan brzi, savremeniji i efikasniji sistem.To su shvatili i u velikom broju prihvatili građani tako da je veliki broj njih već podigao svoju karticu, kažu nam u zvorničkoj poslovnici Fonda za socijalno osiguranja RS.

Na šalterima nema gužve, nema dužeg  čekanja. Istog dana,  svega  nekoliko minuta nakon što se  preda zdravstvena knjižica, radnica Fonda donosi zapakovanu, u koverti, karticu koja je veličine one bankarske, bankovne.
Osim knjižice za njeno dobijanje nisu potrebna nikakva druga dokumenta, a član jedne porodice može podići kartice i za ostale njene članove. Kartice su besplatne i važe pet godina. One predstavljaju identifikacioni dokument  kojim se dokazuje svojstvo  osiguranog lica u sistemu obaveznog zdravstvenog osiguranja i omogućava pristup elektronskom zdravstvenom sistemu. 

2

Kako nam je rekao direktor Doma zdravlja Zvornik, Radoje Aćimović, najveći broj korisnika njihovih usluga već posjeduje elektronsku karticu, tek manji broj još nije izvršilo zamjenu.“

“Za sada se mogu koristiti i jedne i druge, ali i dalje važi besplatno zdravstveno osiguranje za sve”, kaže on. 

Nema više ni ovjeravanja knjižica, tako da zbog toga građani više ne moraju u Fond. Kartica donosi i druge, mnoge olakšice i pacijentima i medicinskim radnicima.

Ako niste izvršili zamjenu uradite to, ne košta ništa, a obavezno je.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
684579123Unesite mišem ovo: 4414