Bračni par Cvjetić

55

 

Ponosni na svoje nasljednike

Branka i Mihajlo Cvjetić su sugrađanima poznati kao dugogodišnji prosvjetni radnici. Sada provode mirne penzionerske dana radujući se uspjesima svojih unuka i praunuka, ali i svojih bivših učenika. Pamte mnoge koje su učili i kojima su ostali u lijepom sjećanju.

Ruku pod ruku, u laganoj šetnji, često se u gradu može sresti ovaj bračni par. Zajedno  su skoro 6o godina. Branka je u srednjoj školi predavala ruski jezik, njen suprug likovno vaspitanje. Imao je dosta samostalnih i zajedničkih izložbi svojih radova, a Branka je pet godina radila i kao prevodilac u Zvorničkoj fabrici glinice.

I pored poznih godina života vitalni su i zdravlje ih još služi. Branka uvijek elegantna, dotjerana, raspoložena za razgovor. Pamti mnoge događaje iz škole, prati životni put svojih učenika, raspituje za njihove porodice. Ponosni su na svoje
učenike i njihove karijere, ali naročito na uspjehe svoje, sada odrasle djece, i njihove nasljednike.

- Kćerka Valentina je redovni profesor na muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu,  a sin Oliver takodje se bavi muzikom, i ima svoj bend . Njena starija kćerka Mina, govori četiri strana jezika, udata je za Italijana i tamo i živi. Naša unuka Isidora, završava Muzičku akademiju, ima sve desetke i biće operska pjevačica, sa ponosom u glasu priča Branka.

- Živimo mirno, zadovoljni svojom djecom i životom. Čak i penzijom jer kad se udruže naše dvije, za nas je dovoljno, kažu Cvjetići , pomalo razočarani što od grada za svoj višegodišnji rad na obrazovanju mnogih generacija nisu nikada dobili ni jedno zvanično priznanje, dok su nagrađivani neki drugi sa mnogo manje zasluga za razvoj grada.

Ipak, ne dozvoljavaju da im to kvari radost života, ostajući dostojanstveni i gospodstveni kakvi su uvijek bili.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
816342759Unesite mišem ovo: 1469