„ALUMINA“: Posao za 60 novih radnika

fhf

 

Predsjednik Upravnog odbora kompanija „Alumina“ Zoran Stevanović uručio je ugovore o radu novim radnicima koji su danas počeli raditi u ovoj fabrici. Najveći zvornički kolektiv primio je u radni odnos 48 radnika koji će biti angažovani u sektorima Održavanja, na održavanju opreme i postrojenja, te u službi automatike, građevinske operative i unutrašnjeg transporta. 

U menadžmentu kompanije očekuju da novoprimljeni radnici stasaju u dobre radnike i ozbiljne izvršioce poslovnih obaveza na svojim radnim mjestima.

Stevanović je poželio dobrodošlicu novim radnicima u „Aluminu“, očekujući od njih da se, kako je rekao,  prilagode načinu rada u ovoj fabrici i da što bolje i brže uče kako bi radom i zalaganjem odgovorili svojim radnim zadacima.

fghf

-Vaš današnji dolazak u ovo preduzeće predstavlja nastavak podmlađivanja kolektiva, kako bi uspješno zamijenili starije radnike koji odlaze u penziju. Cilj nam je da se zapošljavaju mlađi ljudi, da uče i budu budućnost ove fabrike. Želim vam da ovdje dočekate penziju, a to znači da ćete biti zadovoljni, ali i da će vaš poslodavac biti zadovoljan s vašim angažovanjem u ovom kolektivu – istakao je Stevanović, nakon uručivanja ugovora o radu.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ je  novoprimljenim radnicima poželio dobro zdravlje, te upozorio da, tokom izvršavanja svojih svakodnevnih radnih obaveza, prije svega,  poštuju pravila iz obalsti zaštite zdravlja i bezbjednosti na radu.

 -Menadžment fabrike će brinuti da vam se stvaraju što bolji uslovi za rad i napredak u vašim radnim sredinama, ali i materijalno obezbjeđenje  vaših porodica – poručio je Stevanović.

Među novoprimljenim radnicima najviše je sa srednjom stručnom spremom tehničkog smjera, te jedan broj zanatskih zanimanja,  kao što su bravari, varioci, električari, građevinci i slično.

-Srećan što mi se ukazala šansa da radim u „Alumini“, kolektivu koji predstavlja veliki izazov, posebno za nas mlade ljude – kaže Nebojša Perić, koji je prošle godine završio bravarski zanat u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.

Sa diplomom bravar-zavarivač, koju je ove godine stekao u Tehničkom školskom centru u Karakaju, Vasilije Vidović imao je, kaže, priliku da se, tokom školovanja, upozna sa radom ove fabrike.

-U „Alumini“ sam dvije godine bio na praktičnoj nastavi. Znam kako se radi u ovom kolektivu. Mogao sam mnogo toga da naučim od dobrih majstora u mašinskoj radionici, tako da očekujem da će mi biti lijepo u ovoj fabrici – kazuje Vidović.

Marko Tomić je takođe bivši učenik Tehničkog školskog centra u Karakaju, gdje je prošle godine završio školovanje za tehničara CNC tehnologije.

fhf

-Radujem se prvom poslu, daću sve od sebe da budem dobar radnik. Čuo sam da u „Alumini“ ima CNC mašina, nadam se da ću imati priliku da radim na tom uređaju – govori Tomić, koji je praksu sticao radeći na strugovima u firmi „Metalproces“ u Karakaju.

Novi radnik u „Alumini“ je i Tomislav Mitrović , elektrotehničar energetskog smjera, koji je srednju školu završio u Loznici.

-Volim automatiku, želim da učim i napredujem, a sve u cilju rada i razvoja fabrike –  kazuje Mitrović, koji živi u naselju Branjevo.

Prvi posao  su dobili  Mihajlo Vasiljević i Njegoš Đurović, električari, koji su  tri godine zajedno proveli u razredu.

-Ove godine smo završili školovanje u Tehničkom školskom centru u Karakaju. Imali smo dvije godine praktičnu nastavu u „Alumini“. Ovdje nam rade i članovi naše porodice, tako da nastavljamo i porodičnu tradiciju –  navode ova dvojica 18-godišnjaka.

Angažovanje u “Alumini“ mnogo znači i  Radovanu Zekiću, koji je jedno vrijeme radio u inostranstvu.

-Bio sam u Njemačkoj  sedam godina, gdje sam u nekoliko gradova radio kao električar. Takođe, godinu dana sam radio u Beogradu, tako da dolazim ovdje kao iskusan električar. Svoju perspektivu vidim u ovoj fabrici – kazuje Zekić, koji živi u Osmacima.

Prije stupanja na posao,  predstavnici Sektora za pravne i kadrovske poslove upoznali su nove radnike sa pravima i obavezama iz radnog odnosa, a  prošli su i sve vrste obuka iz oblasti zaštita zdravlja i bezbjednosti na radu.

Kompanija „Alumina“ će do kraja ove sedmice zaposliti još 12 novih radnika.

 

(Služba za odnose sa javnošću „Alumine“)

 

 

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
147258396Unesite mišem ovo: 6111