19 godina “Zvorničkog ljeta”

s

Zabava pored rijeke Drine

I ove godine, 19. put, održaće se “Zvorničko ljeto”na kome će, kao i predhodnih, nastupiti brojni muzičari, a biće i dosta pratećih sadržaja. Do sada su na njemu nastupilI najpoznatiji pjevači sa prostora bivše nam države, tako da smo imali priliku da čujemo Gorana Karana i Sandi Cehova iz Hrvatske, pa brojne pjevače zabavne muzike iz Srbije i BIH, poput Nede Ukraden, Goce Tržan, Maje Nikolić, Tijane Dapčević, Željka Joksimovića, Zdravka Čolića.

Naravno, koncerte su održali i najpoznatiji pjevači narodne muzike: Milica Todorovi, Nikola Rokvić, Zorica Brunclik, Snežana Đurišić, Miroslav Ilić, Marinko Rokvić i mnogi drugi.

Na ljetnjoj pozornici na obali rijeke Drine oko koje je svako veče skupljalo više
hiljada građana Zvornika kao i susjednih opština, nastupile su i mnoge muzičke grupe počev od Gorana Bregovića i njegovog “Orkesta za svadbe i sahrane”, pa Emira Kustirice i grupe “Zabranjeno pušenje”,do “Hari Mata Hari”, “Frajle”, Amadeus benda“, “Van goga”i ostalih koje nešto znače na muzičkom nebu. Takodje gostovali su i poznati glumci poput Ivana Bekjareva, Tanje Bošković, Milenka Pavlova ...

hjh

Dešavalo se, iako rijetko, da zbog kiše poneki koncert ne bude održan, a zbog tragične pogibije skakača Andrea Bevca 2016. godine odložen je koncert Ane Bekute. Održala ga je sledeće godine, a zbog poplava 2014, godine Zvorničko ljeto je umjesto pored obale rijeke Drine organizovano ispred zgrade Kasine.

Zanimljivo je da je ova manifestacija pokrenuta za vrijeme mandata tadašnjeg načelnika Boška Milića, i da su je narednih pet godina otvarali, svaki put, drugi načelnik jer su se mijenjali kao na traci tih godina. Posle Milića, bila je Dragica Lazić, pa Stevo Savić, zatim Milorad Đokić, a onda Budimir Aćimović, a od 2007. pa nadalje Zoran Stevanović

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
856917234Unesite mišem ovo: 2352