Zvorničanin na čelu Uprave za igre na sreću

a

 

 

Aleksandar Došić postavljen za direktora

 

Mladen Simić razriješen je sa mjesta direktora Republičke uprave za igre na sreću, a na njegovo mjesto postavljen je Aleksandar Došić, čime je DNS izgubio, a DEMOS dobio jednu poziciju u republičkim institucijama.

Vlada je Simića, koji je kadar DNS-a, razriješila na sjednici 11. aprila, ali rješenje o tome stupa na snagu sutra.

Isti dan imenovan je Došić, koji na tu poziciju dolazi iz DEMOS-a. On je iz Zvornika i Rješenje o njegovom postavljenju stupa na snagu sutra.

Došić je prodekan za naučno-istraživački rad na Tehnološkom fakultetu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i docent na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Bio je kandidat DNS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH na posljednjim izborima i sa osvojenih 5.612 glasova nije dobio mandat.

Pozicije u institucijama Srpske podijeljene su politički nedavno na sastanku vladajuće koalicije na Mrakovici. Tada je određeno da SNSD-u pripada 47 funkcija, a DNS-u i SP-u po devet, DEMOS-u sedam, Ujedinjenoj Srpskoj četiri, a NDP-u tri direktorske funkcije.

Tada je odlučeno da DEMOS-u, partiji Nedeljka Čubrilovića, nastaloj nakon što je dio ljudi iz DNS-a izašao iz te stranke, bude dato upravljanje preduzećima RiTE “Ugljevik” i “Autoputevi RS”,Zavodom za medicinu rada i sporta, Republičkim deviznim inspektoratom, Agencijom za bezbjednost saobraćaja, Republičkom upravom za igre na sreću i Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća.

DNS je sa 20 odsto rukovodećih mjesta u prošlom mandatu spao na 12 odsto.

CAPITAL

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
632859417Unesite mišem ovo: 4723