Zoranovih 13 godina vlasti

434

 

Najavio novi mandat

U februaru mjesecu 2020. godine navršiće se punih 13 godina kako je Zoran Stevanović, prvo na čelu opštine, a zatim i grada Zvornik. Za svoj najveći uspjeh smatra to što je unio stabilnost u radu izvršne i zakonodavne lokalne vlasti, kao i realizaciju nekih kapitalnih projekata. Najavio je da će, ako to njegova partija (SNSD ) od njega zatraži, biti kandidat na oktobarskim lokalnim izborima za gradonačelnika Zvornika. Smatra da ima još poslova, odnosno projekata i planova koje je započeo i treba da završi i da zato ima snage i znanja.

- Imam neke svoje ciljeve šta bih želio da ostavim iza sebe ,nisam se umorio, zdravlje me služi i mislim da gradu i društvenoj zajednici još mogu dosta da dam, ističe Stevanović na pitanje o još jednom mandatu.

Oni koji se sjećaju vremena prije njegove vlasti znaju da je dolasku Stevanovića predhodio jedan dosta turbulentan period u kome su se načelnici mijenjali kao na traci, “rok upotrebe” im je bio manji od godine dana), kao i skupštinska većina koja je odlučivala o njhovoj sudbini.

Nakon načelnika Boška Milića iz SNSD-a , u fotelju prvog čoveka Zvornika 2002. godine sjela je jedna , i za sada jedina, žena - Dragica Lazić iz iste partije, ali je nakon desetak mjeseci zamjenio Stevo Savić.

111

Ni on se nije dugo zadržao na toj funkciji pa ga je nasljedio Milorad Đokić iz tadašnje koalicije predvodjenje DNS-om. Nakon njega na lokalnim izborima 2004.
godine za načelnika je izabran Budimir Aćimović, zajednički kandidat koalicije više
partija medju kojima i SDS, Socijalističke partije i još nekih drugih koja je brzo zbog nesloge “pukla”. Aćimović se povukao sa tog mjesta krajem 2006 godine, da bi na prijevremenim izborima za tu funkciju, krajem godine, bio izabran Zoran Stevanović koji zvanično na dužnost stupa 21. februara 2007 godine.
 

12

Interesantno je da je “Zvorničko ljeto” tih turbulentnih godina ,svaki put otvorio drugi načelnik, ali i da je Mile Jović bio zamjenik svima njima i da je na tom mjestu imao duži staž nego svi načelnici zajedno. Takodje ,zanimljivo je da su čak tri načelnika : Savić, Đokić i Stevanović rodjeni u selu Pađine kod Zvornika pa je to selo postalo po njima poznato.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
842716953Unesite mišem ovo: 3449