Zoranovih 12 godina vlasti

U februaru mjesecu biće  punih 12 godina kako je Zoran Stevanović ,prvo na čelu opštine, a  zatim i grada Zvornik. Za svoj najveći uspjeh smatra to što je unio stabilnost u radu izvršne i zakonodavne lokalne vlasti ,što jeste vrijedno pohvale,jer  prije njegovog dolaska na ovu funkciju ,načelnici su se  smjenjivali  kao na traci , a rok upotrebe im je bio manji od godine dana.  
Oni koji se sjećaju vremena prije njegove vlasti znaju da je  dolasku Stevanovića  predhodio jedan dosta turbulentan period u kome su se  načelnici često mijenjali , kao i skupštinska većina koja je odlučivala o njhovoj sudbini .
Nakon načelnika Boška Milića iz SNSD-a, u fotelju prvog čoveka Zvornika 2002. godine sjela je jedna, i za sada jedina, žena-Dragica Lazić iz iste partije,,ali je nakon desetak  mjeseci zamjenio Stevo Savić.
Ni on se nije dugo zadržao na toj funkciji pa ga je nasljedio  Milorad Đokić iz tadašnje koalicije predvodjenje DNS-om. Nakon njega na lokalnim izborima 2oo4. godine za načelnika je izabran Budimir Aćimović ,zajednički kandidat koalicije više partija medju kojima i SDS,Socijalističke partije i jos nekih drugih koja je   brzo zbog nesloge   “pukla”. 
Aćimović se povukao sa tog mjesta krajem 2006 godine, da bi na prijevremenim izborima za tu funkciju ,krajem  godine, bio  izabran Zoran Stevanović koji zvanično na dužnost stupa  u  februaru   2007 godine.

coca

 

Interesantno je da je  “Zvorničko ljeto” tih turbulentnih   godina ,svaki put otvorio drugi načelnik, ali i da je Mile Jović iz DNS bio zamjenik svima njima i da je na tom mjestu imao duži staž nego svi načelnici zajedno.Takodje ,zanimljivo je da su čak tri načelnika :Savić,Đokić i Stevanović rodjeni  u selu Padjine kod Zvornika pa je to selo postalo po njima  poznato. 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
354671829Unesite mišem ovo: 5523