Sličice kao mamipare

jl

 

Skoro svaka generacija djece odraste uz neke albume i skupljanje sličica bilo životinjskog carstva, markica sa čokolada ili fotografija glumaca ili fudbalera.

Ovih dana zvornička djeca su kao i njihovi vršnjaci u drugim gradovima zaluđena kupovinom i popunjavanjem  foto albuma i sličica fudbalera, timova i reprezentacija  pred predstojeće svjetsko prvenstvo u ovom sportu.

;k

Jedna konvertabilna marka pet sličica, a duplikati se mijenjaju između djece, ili mogu preko interneta kupiti one koje nedostaju, ali po cijeni od pola marke jedna,  pojašnjava mi moj “mali” komšija.

Želeći da ga obradujem jer to mu je sada najveća  radost, obišla sam sve prodavnice u gradu ali ih nigdje nema, sve kesice  rasprodate, jer su  trenutno najtraženija i najprodavanija “roba”.

Ova mamipara pogubna je za novčanik roditelja,  prava je zaraza i svaki dan treba izdvojiti bar markicu za jednu kesicu. Jer ko ima srce pa odbiti da ih kupi svom mališanu kad ih svi ostali dječaci imaju, a zna se da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svijetu bar za pripadnike muškog pola.

kh

Osim što koštaju, kesice i sličice se bacaju gdje ko stigne, pa smo kod jedne zgrade snimili samo dio toga. Bar kanti za smeće imamo, pa ih nije teško tamo baciti, a svako čudo tri dana pa će i ovo proći kao i sve ostalo.

 

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
172645983Unesite mišem ovo: 9117