Sjećanje na Janka Nikolića, najstarijeg zvorničkog advokata

22

 

Početkom marta mjeseca umro je najstariji zvornički advokat Janko Nikolić. U Zvornik je došao davno, nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Prištini jer je rođen na Kosovu,u selu Đurakovac kod Peći.

Radio je u Kalesiji, Vlasenici, Šekovićima gdje je imao kuću u koju se vratio nakon povlačenja sa posla prije dvije godine. Najveći dio radnog vijeka proveo je kao advokat u Zvorniku. Bio je veoma zanimljiva ličnost, volio je život, ljude, provod, a najviše svoju suprugu Radojku. Djece nisu imali i to nikada nije prežalio, ali se zato predano brinuo o psima koje je imao, a sliku jednog svog ljubimca je držao na zidu kancelarije.

Radio je iako je bio već u poznim godinama, jer je smatrao da ga rad održav a u životu. Govorio je da želi da umre na radnom mjestu, kao advokat, jer njegova profesija je bila neizostavna kada je neko o njemu govorio – advokat Janko Ž. Nikolić.

20

Tako će ga mnogi pamtiti i sada kada ga više nema, ali će ostati brojne anegdote, sjećanja kao i neki tekstovi i prilozi u kojima je govorio o sebi i svom radu a objavio je i knjigu “Prigovor” o Kosovu koje je ,kao I Zvornik, uvijek bilo u njegovom srcu.

Kao poslednji pozdrav Nikoliću koji je ostavio dubok trag u Zvorničkom pravosuđu, objavljujemo dio intervjua sa njim od prije sedam godina, uz iskreno žaljenje zbog njegovog odlaska ali i zadovoljstva što smo ga poznavali…

Prilog (klikni na siku ispod)

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
286739145Unesite mišem ovo: 7647