Регулација корита ријеке Хоче

50

 

Регулације дијела корита ријеке Хоче и усаглашавање обавеза биле су теме састанка градоначелника Зворника Зорана Стевановића и његовог замјеника Бојана Ивановића са представницима Јавне установе „Воде Српске“. Састанку су присуствовали и начелници са сарадницима надлежних градских одјељења Бошко Којић и Бранко Јашић.

За реализацију Главног пројекта „Заштита дијела насеља Терминал од великих вода ријеке Дрине, Хоче и унутрашњих вода“ „Воде Српске“ обезбиједиће 1.287.000 евра у оквиру кровног пројекта „Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској“ који се финансира из средстава Европске инвестиционе банке.

51

Овим средствима предвиђено је да се уради регулација корита ријеке Хоче и изградња насипа чиме би се повећао капацитет основног корита за прихватање великих вода ове и ријеке Дрине. Регулациони радови би се извели на потезу од ушћа ријеке Хоче у Дрину узводно до магистралног пута Зворник-Бијељина у дужини од око 1.110 метара.

Оквирна процјена је да би радови могли почети у јуну наредне године.

У насељу Терминал већ су предузимани радови тако да је дио корита Хоче исправљен, око 180 метара је регулисано и урађен је нови мост на локалном путу.

52

У претходном периоду извршена је регулација корита ријеке Сапне у дужини од око 5,7 километара и урађен дрински насип чиме је од изливања ове двије ријеке заштићено насеље Економија.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
958123764Unesite mišem ovo: 8852