Rade i Brano Milanović u Italiji

5

 

“Dobro smo i zdravo ...”

Kada smo Branu Milanovića, vozača u gradskoj upravi koji je privremeno otišao u Italiju da vozi kamion, sreli prije mjesec dana u Zvorniku, ni slutio nije da će se životne okolnosti ubrzo znatno promjeniti. Žarište korona virusa se iz Kine, “preselilo“ u Italiju, a nakon Lombardije, pokrajina Veneto u kojoj je on sa sinom, je najugroženija.

- Dobro smo i zdravo, vozimo po cijeloj Evropi. Sin Rade i ja, na smjenu vozimo kamion, i bili smo predhodnih desetak dana u Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, a sada smo u Italiji. Vozili smo lijekove za Pariz, a onda natovarili krompir i dovezli ga u Italiju, priča Brano. Kaže da kamioni voze, jer prodavnice moraju biti snabdjevene robom.

- Ne plašimo se, ali nije nam svejedno, kada svakodnevno slušamo da ljudi ovdje masovno umiru. Svi nose maske, rukavice, u marketima ima hrane, ali dozvoljen je samo pojedinačan ulaz. Policije ima svuda, na ulazu u fabriku za koju vozimo svakodnevno nam mjere temperaturu, prislone na čelo neki aparat, rekao nam je u telefonskom razgovoru Rade.

Milanovići kažu da skoro i ne izlaze iz kamiona, tako da nemaju direktnog dodira sa ljudima, jer drugi natovare i istovare robu. Svakodnevno su u telefonskom kontaktu sa ostalim članovima svoje porodice i prijateljima u Zvorniku.

-  Zvao nas je telefonom prije neki dan Zoran, gradonačelnik. Neko je pronio vijest da smo oboljeli od korona virusa pa je zvao da pita kako smo. Rekao sam mu da to nije tačno i da smo dobro i zdravo. Planirali smo da kući dođemo za vrijeme Vaskršnjih praznika, ali ko zna do kada će sve ovo trajati. Do daljnjeg ostajemo u Italiji i nadamo se da će se situacija ubrzo normalizovati, rekao nam je na Brano na kraju razgovora.

Prokomentariši

Plain text

Zaštita
517429638Unesite mišem ovo: 2899